Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 16 de Abril del 2018
MEDI AMBIENT

Comencen els treballs de control de plagues de paneroles, rates i mosquit tigre

Els equips de treball recorren cada dia les zones de control per a elaborar un mapa que facilite les actuacions. El control de mosquits es duu a terme en pluvials i zones inundables i s'intensifica després de períodes de fortes pluges

Des de principis del mes de març s'estan duent a terme treballs preventius de control i eliminació de plagues de rosegadors, paneroles i mosquits en diferents parts de la ciutat, així com en la xarxa de sanejament públic i altres canalitzacions. “Uns treballs que s'han avançat a l'arribada de la calor, moment de major proliferació de les plagues, i continuaran en les pròximes setmanes fins a completar el total del municipi”, explica la regidora de Sanitat, Encarna Lerma Va besar. 
 

En el cas de la desratització, les accions per a atacar i destruir a les rates i ratolins es completa amb un altre tipus d'actuacions com el control d'abocadors il·legals, la recollida diària de la brossa i la presència de suficients contenidors. També, tapant esquerdes i forats en jardins, cases abandonades, etc. En qualsevol cas, en el 99% de les ocasions en què les rates produeixen molèsties en l'entorn urbà, existeix un accés des de la xarxa del clavegueram fins a la zona on es produeix el problema.

 

Campaña del mosquit tigre
Per al control de mosquits es duen a terme treballs en pluvials i zones inundables, especialment. A més, després de períodes de fortes pluges s'intensificaran les inspeccions en els focus catalogats. D'altra banda, en l'últim rebut d'Aigües de l'Horta s'han publicat consells per a evitar la seua proliferació -com ja es fera el passat any- i en unes setmanes arrancarà una campanya en xarxes socials que es complementarà amb l'elaboració de fullets informatius.
 

En els tres casos, s'estableixen rutes diàries de treball per a canalitzar l'activitat dels equips de treball, formats per dues persones. Durant les intervencions es pren nota dels punts on s'aprecia una major presència d'insectes i animals per a elaborar un registre en forma de mapa sobre el qual plantejar el calendari d'aplicacions de manteniment a fi de mantenir la població en nivells acceptables.
 

“El municipi s'ha dividit en 11 zones amb els seus corresponents sectors i àrees de treballs. Aquesta divisió ajudarà a planificar les jornades de treball de camp i posteriorment a obtenir informació sobre el grau de infestación de cada zona”, matisa Encarna Lerma Va besar. 

 

Els treballs periòdics tenen lloc en els mesos de març i abril, juny i juliol, i octubre i novembre. Entre desembre i febrer es realitzen dos dies per mes inspecciones en les zones conflictives com a parcs i avingudes amb palmeres i oliveres, zones properes a supermercats, perímetre dels mercats i mercats ambulants municipals, etc., així com tots els tractaments conjunturals necessaris segons les demandes ciutadanes prèvia inspecció.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.210.83.20

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.