Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 11 de Abril del 2018

Compromís denuncia la participació de l’Ajuntament en una carrera infantil antiavortista

La carrera “corre 3k por la vida” estava organitzada por 6 escoles catòliques de la localitat només dos setmanes després de las mobilitzacions del 8 de març

Compromís per Torrent va denunciar al Ple municipal d’ahir  la participació de l’ajuntament, governat pel partit socialista, en l’organització de la segona edició de la carrera “Corre 3k por la vida”, impulsada por un col·legi proper al Opus Dei y en la que participaven diferents escoles concertades de la localitat.

 

Segons va apuntar el regidor de Compromís Victor Medina en el Ple “ens agradaria saber si se lis va traslladar el significat de “corre por la vida” y por que apareix el logo de l’ajuntament de Torrent al cartell de l’esdeveniment”. “Seria un fet dramàtic que l’Ajuntament haja participat en l’organització ‘ una carrera infantil que tinguera per objecte la retallada de drets de las dones a decidir lliurement  sobre el seu cos”.

 

Els valencianistes indiquen que la participació de l’ajuntament queda més que provada ja que al propi Facebook del Col·legi de Fomento El Vedat, impulsor de l’esdeveniment, s’agraeix “especialment la implicació de l’Ajuntament de Torrent i de la Policia Local que han permès que la carrera es desenvolupara amb total normalitat”.

 

Els antecedents d’algunes de les congregacions religioses participants, segons Compromís, són extremadament greus. Segons apunta Medina “la Fundació FASTA que gestiona el centre concertat Madre Sacramento ja va ser denunciada en 2006 per mares i mares del centre després d’apreciar que els seus fills estaven sent adoctrinats per “milicians catòlics”. Poc després la Conselleria d’educació va obrir una investigació d’ofici sobre l’ideari i el cobrament de pagaments il·legals al centre.

 

A més, des de Compromís afegeixen que un fet com aquest “ja no ens sorprèn per part d’un govern que regala carrers per a l’ús privatiu i permanent d’institucions religioses i participa en tots els actes religiosos de la ciutat, portant inclòs la vara d’alcaldia en les processons”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.22.248.208

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.