Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 11 de Abril del 2018
ECONOMIA

L'Ajuntament millorarà amb 643.000 euros la seguretat i mobilitat del Mas del Jutge

Entre les actuacions i obres que arreplega el projecte es troba la instal·lació d'una bàscula municipal i crear un carril bici en la zona industrial

El ple de l'Ajuntament ha aprovat el projecte de millores destinades al polígon industrial Mes del Jutgeque s'ha presentat davant l'Institut Valencià de Competència Empresarial (Ivace), per valor de 643.000 euros, amb la finalitat d'optar a les subvencions per a les àrees d'inversions. Segons va explicar el regidor d'Hisenda i portaveu socialista, Andrés Campos, les iniciatives que s'arrepleguen "han sigut plantejades pels empresaris" en les diferents reunions de l'estratègia de desenvolupament sostenible.
 

Campos va assenyalar que de la xifra total, 291.000 euros s'invertiran al llarg d'aquest 2018 i els prop de 354.000 restants, seran per a projectes l'any vinent. Entre les iniciatives es troba la videovigilancia del polígon a través de càmeres connectades amb la Policia Local per a incrementar la seguretat. A més, s'han previst millores de mobilitat i accessibilitat amb la creació d'un carril bici i la senyalització. També es realitzaran millores en les passarel·les per als vianants dels carrers Perellonet i Sant Luis Bertrán i en la mateixa línia, s'incrementarà la seguretat amb el canvi de la barana de la passarel·la que connecta amb el carrer València i que ha provocat una nova polèmica entre el PP i el govern de Ros.

 

A tot açò se sumen millores en la jardineria i en la zona verda del carrer Hort de Soriano, i s'incrementarà la seguretat en l'encreuament de Mas del Jutge amb el carrer Teixidors. D'altra banda es canviaran les lluminàries per tecnologia led en l'encreuament amb el carrer València, que no arreplegava el contracte de l'enllumenat públic. Uns altres dels projectes seran la instal·lació de panells digitals informatius en la zona industrial i una bàscula municipal. Campos va enumerar totes aquestes iniciatives durant la sessió plenària i els grups de l'oposició li van recriminar que "no han participat en el projecte" i que se'ls va lliurar un dia abans del ple, encara que van aprovar per unanimitat la proposta presentada per l'Executiu socialista per a poder optar a les subvencions.
 

No obstant açò, Campos, va assegurar que els projectes que s'arrepleguen "han eixit de les demandes dels empresaris en les reunions de la Edusi" i que "solament hem tingut 30 dies per a elaborar-los i presentar-los a la convocatòria", fins i tot va arribar a demanar "disculpes" per la celeritat. D'altra banda, Compromís, també va tirar en cara a l'equip de Govern que la instal·lació de la bàscula municipal encara estiguera pendent quan es tracta de "una esmena que la formació va presentar als pressupostos de 2016" i per a "el que es va dotar una partida pressupostària de 50.000 euros", com va assenyalar el seu portaveu, Pau Alabajos.
 

"Han passat 27 mesos i la bàscula no està i volem saber on estan eixos 50.000 euros que es van pressupostar en el seu moment", va reclamar Alabajos. A més va advertir que "els acords plenaris no poden substituir-se per acords de la junta de Govern". Referent a açò, l'alcalde, Jesús Ros, va contestar que el projecte de la bàscula "es va encarregar en el seu moment i va arribar a redactar-se els plecs de condicions però es va rebre un suggeriment dels agricultors perquè la bàscula també servira per a camions de major tonatge i per això, s'ha hagut d'encarregar un nou plec", va recalcar. En quant a la partida destinada per a aquesta fi, Ros va assenyalar que els 50.000 euros "estaran reservats per a açò o, en el seu lloc, hauran passat a sumar-se al superàvit d'aqueix exercici".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.167.52.238

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.