Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 04 de Abril del 2018
SETMANA SANTA

Cristina Peris protagonista del Diumenge de Glòria

La Reina de l'Encontre i Ángel de Resurrecció, va lluir un vestit amb una capa de set metres portada per setze patges

La Setmana Santa torrentina s'ha acomiadat amb l'Encontre Gloriós, un acte en el qual han participat milers de confrares i que ha congregat a un gran nombre de veïns, així com visitants d'altres municipis que no han volgut perdre's aquest moment únic, que anuncia la resurrecció de Crist. La protagonista ha sigut, sens dubte, la Reina de l'Encontre i Ángel de Resurrecció 2018, Cristina Peris González, que acompanyada de les seues cambreres i patges, ha descendit pel carrer del Convent fins als peus de la Torre, on ha tingut lloc l'acte.
 

La jornada s'ha iniciat a les 9 hores, moment en el qual les germandats, repartides en dos grups, han desfilat des de la parròquia de Mont-Sió i des de la parròquia de l'Asunción, acompanyant a les imatges de la Verge i Crist Ressuscitat, respectivament, per a acabar concentrant-se en la plaça Major. Cristina Peris, representat la visita de la virreina Germana de Foix, ha realitzat el recorregut al costat de la seua germandat, la Santa Cena. Al seu costat, les dues cambreres que l'han acompanyat en tots els actes d'aquesta Setmana Santa, Gloria Andreu Gisbert i Irene Andreu Gisbert. 
 

La Reina ha lluït un vestit confeccionat per la seua pròpia tia i mare, elaborat amb un damasco en blanc trencat. Quant a la capa, portada per 16 patges, tenia un llarg aproximat de 7 metres i era de vellut roig, a més d'estar decorada amb la pròpia tela de damasco del vestit, completant-se amb detalls en daurat. En arribar a la Torre, on els esperava l'alcalde Jesús Ros i el regidor de Festes, José Antonio Castillejo, ha sigut el moment més esperat del dia, ja que s'han escoltat en tota la plaça les paraules de la Reina de l'Encontre anunciant la resurrecció de Crist i l'Al·leluia de Händel, al mateix temps que se soltaven les colomes i s'obria la Carxofa, d'on han eixit milers d'Al·leluies, xicotetes tires de paper amb versos que contenen lloes a la Reina i crítiques satíriques de l'activitat local. Enguany el nostre company de Tele Torrent, Aitor Sánchez ha segut un dels protagonistes junt a Tele Torrent.
 

A continuació, la comitiva s'ha dirigit a la parròquia de l'Asunción per a celebrar la tradicional missa. Una vegada acabada la celebració, totes les germanandats, i aquesta vegada tocant els tambors i cornetes amb ritme alegre, a més de portar la cara descoberta, han pujat fins a la parròquia de Mont-Sió. Més tard, Cristina, al costat de tota la seua germandat, s'ha dirigit a l'asil Santa Elena perquè els més majors gaudiren també del diumenge de Resurrecció.  Per a posar punt final al matí i a les activitats d'aquesta Setmana Santa, la Reina ha realitzat una visita a l'Ajuntament de Torrent, per a signar en el llibre d'honor i deixar constància del seu càrrec, que ha representat amb alegria i molta emoció, doncs ha vist complit el seu somni: convertir-se en la Reina de l'Encontrei Ángel de Resurrecció 2018.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
34.226.141.207

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.