Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 21 de Març del 2018
LITERATURA

L'Antic Mercat acull la presentació del llibre 30 anys d’'ensenyament en valencià a Torrent

Els textos que componen l’obra parlen des de les iniciatives, anteriors a l’inici de l’ensenyament en valencià de manera regulada per la Conselleria

Coincidint amb el trenta aniversari del començament de la primera línia en valencià a les escoles de Torrent es presenta a la sala cívica de l’Antic Mercat el llibre 30 anys d’ensenyament en valencià a Torrent editat per l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià. Es tracta d’un llibre que ret homenatge a totes les persones, col·lectius i entitats que volgueren fer revifar durant la transició la nostra llengua i cultura. Els textos que componen l’obra parlen des de les iniciatives, anteriors a l’inici de l’ensenyament en valencià de manera regulada per la Conselleria, que persones que estimaven la llengua mamprenien, com el cas de l’Escola Tramuntana que tingué la seua ubicació al Vedat on està actualment el col·legi Madre Petra.

 

També hi trobem col·laboracions dels centres de primària de Torrent, d’associacions com Cucurucú Teatre, La Gavella o de persones que no eren mestres però estimaven la llengua i eixa estima els portà a aprendre-la. En la trobada habitual de l’alcalde Jesús Ros amb els mitjans de comunicació, un dels promotors del llibre, Vicent Font, ha explicat el contingut i els objectius del llibre i ha convidat a tots i totes a la presentació d’esta vesprada. L’alcalde Jesús Ros ha volgut fer valdre “el treball de tota una vida per la nostra llengua i cultura, fent del valencià un eina revolucionària, vehicle de les reivindicacions i anhels democràtics”. A més, Ros ha parlat del present i futur del valencià “hem de traslladar la política lingüística dels despatxos al carrer perquè la llengua està per a gastar-la, perquè siga un instrument útil en el dia a dia”.

 

La regidora d’Educació i Dimanització Lingüística, Patricia Sáez, ha mostrat la seua satisfacció per “donar suport a projectes que promoguen el valencià ja que tenim clara la nostra responsabilitat de treballar per augmentar l’ús social del valencià en la ciutat en tots els àmbits”. A més, han recordat que 20 anys després de la XI Trobada d’Escoles en Valencià, este any, es tornarà a celebrar a Torrent esta trobada d’Escoles en Valencià de l’Horta Sud, concretament el 19 de maig.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.91.245.93

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.