Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 06 de Març del 2018

50 anys de la presència del valencià a l’escola

La mostra fa un recorregut pel mig segle del model educatiu en llengua pròpia a la Comunitat Valenciana. La iniciativa és una de les primeres activitats que tindran lloc a Torrent amb motiu de la Trobada d’Escoles en Valencià del 19 de maig

es pot visitar a l’IES Veles e Vents l’exposició “Cinquanta anys construint un model d’escola en valencià”, una de les primeres cites del calendari d’activitats proposades amb motiu de la Trobada d’Escoles en Valencià que tindrà lloc a Torrent el 19 de maig. La mostra, en la inauguració de la qual van participar la regidora d’Educació i Dinamització Lingüística, Patricia Sáez, i el regidor de l’Àrea de Benestar Social, Francesc Carbonell, estarà oberta fins al 30 d’abril.

 

L’exposició combina imatge i text i és un recorregut pels 50 anys de construcció d'este model educatiu, del qual n’és hereu el moviment cooperatiu Escola Valenciana, i conté, per exemple, una fotografia de l’escola Tramuntana, la primera escola en valencià de la geografia valenciana, i que es va obrir, precisament, al Vedat de Torrent al final de la dictadura.

 

Alfred Ramos, del Col·lectiu de Mestres Jubilats Freinet, coordinadors de la mostra, va resumir-ne el contingut, que commemora la reunió el 1967 d’un grup de mestres catalans, bascos i valencians a Albocàsser per a plantejar-se “fer escola en valencià en les primeres escletxes de la dictadura" i posar en marxa un model "actiu, innovador i transformador”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
34.239.185.22

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.