Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 06 de Març del 2018
IGUALTAT

Torrent inicia una campanya en el Dia de la Dona que promou la igualtat en les comissions falleres

La ciclista torrentina, Cristina Martínez, rep el Premi Dona Atenea 2018

La ciutat de Torrent celebra la Setmana de la Dona del 2 al 10 de març. L'Ajuntament de Torrent, a través de Casa de la Dóna, ha dissenyat una programació amb una gran varietat d'activitats sota el lema “Valentes, intel·ligents, sàvies i amb èxit… Treballant i lluitant ajuntes per la igualtat”. La setmana es clausurarà el Dia Internacional de les Dones, que tindrà lloc el pròxim 8 de març. La programació donarà començament aquesta vesprada amb l'acte d'inauguració que tindrà lloc en la Casa de la Dóna. La presentació estarà a càrrec de la regidora de Polítiques d'Igualtat, Encarna Lerma Va besar, que ha volgut destacar aquest programa d'activitats dissenyat tant per a dones com per a homes i que “ressalta i visibiliza la figura de la dona i el seu paper en la vida diària i laboral, i reivindica la igualtat entre homes i dones”. 
 

En el mateix acte s'inauguraran dues exposicions, una fotogràfica “Per la igualtat d’oportunitats entre dons i homes”, i l'exposició escolar “Com viure en igualtat”, en la qual han col·laborat diferents centres educatius de la ciutat. Com a novetat, enguany s'ha creat una original campanya institucional que s'engegarà aquest cap de setmana amb motiu del començament dels actes fallers i que té com a objectiu integrar les festes de la ciutat. Amb el lema “Festes a Torrent: un espai d’igulatat i respecte envers els dónes. Sempre!”. En la campanya s'han dissenyat tovalloneres i gots amb missatges d'igualtat, com: “Si… a la festa; No… als cançons masclistes” o “Si… a la festa. No… als agressions sexuals”; amb aquesta iniciativa el consistori torrentino pretén promoure la igualtat i el respecte a la dona en els espais públics i privats, com els casals fallers o les cábilas i casernas de Moros i Cristians, ja que la campanya s'allargarà en el temps, incloent les festes patronals. 
 

Complementant a aquesta iniciativa, des del Gabinet de Comunicació de l'Ajuntament de Torrent s'ha engegat la campanya “El canvi està en el teu”. Una dirigida a tota la ciutadania, formada per una sèrie de vídeos a favor de la igualtat gènere i l'equitat social que també persegueixen l'objectiu de visibilizar a les dones i eradicar la violència contra les mateixes. Cada dia de la setmana, fins al dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, les xarxes socials del consistori compartiran aquests missatges igualitaris, que cerquen el canvi de conducta i actitud que hauria d'experimentar la societat per a construir una igualtat real. El primer d'ells està dedicat a la lluita contra la reificació de la dona. En aquesta iniciativa han participat ciutadans i ciutadanes de Torrent de totes les edats i han col·laborat associacions com Coturno Teatre i el club de futbol Munte-Sión femení.

Dona Atenea 
Entre les celebracions destaca l'acte que tindrà lloc el Dia Internacional de la Dona, 8 de març, se celebraran diferents activitats en commemoració a aquesta efemèride, entre elles el ple especial de les dones o el lliurament del premie Dona Atenea; un reconeixement a la guardonada com a Dona Atenea 2018, Cristina Martínez Bonafé.

 

Aquesta ciclista torrentina ha destacat pel seu esforç, treball i dedicació en el món del ciclisme, on ha guanyat diferents premis, com el de Campiona d'Espanya de ciclisme en pista en la ciutat de Mallorca, revalidant el títol de 2016; i tot açò compaginat amb els seus estudis d'Administració i direcció d'empreses. A més, la jove també compta amb el reconeixement de “Esportista de l'any” de la ciutat. El programa d'activitats de la Setmana de la Dona es completa amb jornades de convivència, tallers d'igualtat, espectacles de màgia i altres activitats lúdiques, que culminaran el dia 10 de març

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.152.77.92

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.