Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 28 de Febrer del 2018
POLÍTICA

El PP lamenta que Torrent no haja respost a la Consellería en relació a l'estudi per a detectar àrees sensibles i vulnerables

Per a la portaveu dels populars Amparo Folgado “és lamentable la falta d'interès de l'equip de govern socialista de l'Ajuntament de Torrent, en un tema tan important de recopilació de dades necessàries, per a traçar les estratègies de regeneració urbana, realitzar els futurs plans i poder accedir a ajudes, segons els criteris establits per laconsellería en aquest estudi”

La portaveu del Partit Popular en la ciutat de Torrent, Amparo Folgado lamenta “la falta d'interès de la regidora d'urbanisme al no contestar els formularis de la consellería d'habitatge, en relació a les zones vulnerables del municipi”. Divendres passat va aparèixer publicat en Levante-EMV que els municipis desconeixien els criteris usats per la consellería per a detectar les àrees vulnerables i en la qual la regidora socialista de Torrent, Inma Amat afirmava desconèixer aqueixos criteris i que laconsellería no es va posar en contacte amb l'Ajuntament.  L'endemà, afirma Folgado, “vam conèixer que la pròpia consellería havia enviat a l'Ajuntament de Torrent un formulari amb posterior reexpedició que mai va ser contestat per l'Ajuntament de Torrent”. 
 

Per a la portaveu dels populars “és lamentable la falta d'interès de l'equip de govern socialista de l'Ajuntament de Torrent, en un tema tan important de recopilació de dades necessàries, per a traçar les estratègies de regeneració urbana, realitzar els futurs plans i poder accedir a ajudes, segons els criteris establits per laconsellería en aquest estudi”. Folgado afirma que “com en punts altres temes, la desídia marca el dia a dia de l'equip de govern socialista de Torrent, ara també ho saben en la pròpia consellería del seu mateix signe polític”.
 

Folgado també ha instat a l'Ajuntament de Torrent a treballar per a “planificar Àrees de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU), subscrivint acords amb la consellería i poder actuar en barris com a Sant Gregorio, el carrer Zaragoza o el del Mercat Sant Gregorio i la Sagrada Família, tal com ja han fet municipis com Sagunt, Gandia, Llíria, Quart, Ontinyent iXátiva entre uns altres, que estan regenerant espais urbans i rehabilitant edificis d'habitatges en mal estat, gràcies a les ajudes del Pla Estatal”. Folgado recorda que la pròpia consellera Salvador va anunciar fa unes setmanes que “l'estudi d'espais urbans sostenibles al que l'Ajuntament de Torrent no ha aportat gens, serà fonamental a l'hora de prioritzar els fons que es destinen i les àrees de rehabilitació i regeneració urbana (ARRUS) impulsats per laconsellería”. 
 

En l'estudi que ha publicat la conselleríaapareixen els barris de Poble Nou, Mercat deSaint Gregori, Caragols-Camí Reial, Xenillet i Casc Històric com a zones amb espais urbans sensibles (EUS). En el mapa de vulnerabilitat residencial apareix la gran part del casc urbà de Torrent amb una vulnerabilitat alta. El Centre Històric i Benisaet apareixen amb una vulnerabilitat sociodemogràfica alta. El barri Sant Gregorio, Caragols, el mercat Sant Gregorio, la Marxadella, l'Eixample, Poble Nou,Xenillet i el Centre Històric també apareixen en el visor de Consellería amb una vulnerabilitat socioeconòmica alta. Pel que els populars lamenten “que l'Ajuntament de Torrent s'haja desentès d'aquest estudi, la regidora afirme que gens sap dels criteris de consellería i que ningú s'haja posat en contacte amb el consistori i posteriorment consellería, afirme que Torrent no ha col·laborat ni respost als formularis”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.224.30.118

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.