Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 28 de Febrer del 2018
MEDI AMBIENT

Medi ambient tracta 1.500 pins per a prevenir la procesionaria

El procés s'ha realitzat en els centres educatius, parcs públics i en parcel·les privades

L'Ajuntament de Torrent, a través de l'empresa municipal Nous Espais, va engegar la passada tardor, un tractament per a prevenir l'aparició de la procesionaria del pi en jardins, centres educatius, parcs i altres instal·lacions públiques, on hi ha més presència de públic infantil i de mascotes. Per a acabar amb aquest tipus d'eruga, la qual és perillosa per a la salut de les persones i els animals, el servei de jardineria municipal utilitza el tractament mitjançant endoterapia.

 

Es tracta d'una tècnica que aposta per la tecnologia automàtica en lloc de la manual i que empra una moderna maquina, que es va adquirir la passada temporada. “Amb aquest procés hem aconseguit doblegar els resultats dels arbres tractats, una major eficàcia, a més de millorar la salut de les espècies tractades”, ha assenyalat la regidora de Medi ambient, Inma Amat. 

 

En total s'han tractat prop d'1.500 exemplars durant tota la tardor, als quals se'ls ha injectat aquest tractament, quedant els pins protegits davant l'aparició de les borses. Després d'aquest procés s'està realitzant un treball de seguiment, que ha posat de manifest l'efectivitat del tractament, retirant els nius que puguen haver aparegut en espais públics. 

 

Paral·lelament s'ha realitzat una campanya oferint el tractament de procediment a particulars que disposen de pins en les seues parcel·les privades i que estiguen interessats a prevenir l'aparició d'aquesta plaga en les seues parcel·les, i evitar-se afeccions tant en les pròpies propietats com en la via pública. El consistori seguirà amb els tractaments contra laprocesionaria durant els pròxims mesos, instal·lant paranys de feromones contra laprocesionaria.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.129.249.105

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.