Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 11:29:24 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 22 de Febrer del 2018
POLÍTICA

El PP denuncia que el Pàrquing Juan Carlos I òbriga tres anys després de la seua adquisició pel consistori

Folgado: “des del 30 de juny de 2015 en què es podia haver obert el pàrquing als veïns de Torrent, ha estat quasi tres anys tancat i sense donar servei als torrentins”. Els populars han sol·licitat des de 2015 en tres ocasions la reobertura immediata de l'aparcament amb gestió municipal

El Partit Popular ha criticat la demora de tres anys en l'obertura de l'aparcament públic en l'Avinguda Juan Carlos I, el seu portaveu Empare Folgado ha afirmat que “des del 30 de juny de 2015 en què es podia haver obert el pàrquing als veïns de Torrent, ha estat quasi tres anys tancat i sense donar servei als torrentinos”. Els populars recorden que “al juliol de 2015 sol·licitem a Ros que obrira el pàrquing de forma gratuïta durant les festes patronals ja que l'aparcament era propietat municipal des de feia un mes però no ens va fer cas”. Folgado també recorda que “al juliol de 2016 i de 2017 vam tornar a exigir que s'obrira l'aparcament però no aconseguim que Ros ens escoltara”.



El PP també critica que “els qui venien a municipalizar tots els serveis que ofereix l'Ajuntament i que criticaven al PP per privatizador, no solament no han remunicipalizado cap servei públic dels quals van prometre sinó que continuen apostant per la col·laboració públic privada que sempre ha defensat el Partit Popular”. L'aparcament Juan Carlos I va ser licitat en 2005 pel govern del PSOE i adjudicat a l'única empresa que es va presentar per a 50 anys. Les obres no es van iniciar fins a 2007 ja amb el govern del Partit Popular en la ciutat. En finalitzar les obres, l'empresa va sol·licitar augmentar els preus perquè s'havien augmentat els costos d'edificació pel que l'obra es va paralitzar. L'aparcament no va obrir fins al 2011 però als pocs mesos al no complir-se la previsió de l'adjudicatària, va tancar les seues portes.



El consistori va crear una comissió de seguiment i control per a assegurar el servei i aconseguir una major explotació però l'empresa va renunciar i va interposar un contenciós per a liquidar el contracte. Ja l'any 2014, el Consell Jurídic Consultiu va emetre un dictamen en el qual va donar la raó a l'Ajuntament per a resoldre en contracte amb l'empresa. Els populars en el govern van negociar amb l'empresa el lliurament de les claus i la gestió que va passar a ser municipal l'any 2015. Una part va ser abonada a l'inici de l'any i el 30 de juny de 2015 es va pagar la resta del rescat de la concessió. Pel que els populars porten reclamant a l'actual alcalde Jesús Ros que “des del 30 de juny de 2015 deuria estar obert el pàrquing Juan Carlos I”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.17.45

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.