Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 11:21:22 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 21 de Febrer del 2018
FALLES

La Crida del 2018 girarà al voltant del monument

La Torre tornarà a acollir l’acte de la Crida que obri el calendari faller de la capital de la comarca de l’Horta Sud el próxim dissabte 24 de febrer

El pròxim dissabte, 24 de febrer, Torrent viurà un dels moments més esperats de l’any: el crit de festa de la fallera major de Torrent, M. Jesús Rincón, al col·lectiu faller per anunciar que la ciutat està en falles. Com cada any Junta Local ultima els preparatius de l’acte més multitudinari de la capital de l’horta Sud.

 

De moment tot es guarda com a sorpresa, però Ana Royo, vice presidenta executiva del OAM de Junta Local Fallera, ha desvelat que l’espectacle previ al discurs de la fallera major estarà protagonitzat per l’element diferenciar de la festa, el monument: “Considerem que la part més important de l’acte és el discurs de M. Jesús, de manera que Junta Local només emfatitza i realça este acte amb detalls com la projecció prèvia o el castell de focs d’artifici”.  Les 29 comissions de la ciutat preparen la penjada de banderes pel carrer per tindre-lo tot previst per al pròxim dissabte, quan a les 20 h. de la vesprada comence l’acte. 

 

Mª Jesús Rincón i Alexia Manzano junt a les seues Corts d’Honor seràn les encarregades de cridar als fallers de totes les comissions de la ciutat que “Torrent ja està en Falles”. Però abans de les paraules de Mª Jesús i Alexia, l’alcalde de la ciutat, Jesús Ros, serà l’encarregat d’entregar a les máximes representants de les Falles de Torrent, les claus de la ciutat de Torrent. Com cada any un espectacle de llum e imatges completarà l’acte més esperat per tots el fallers i falleres de la ciutat. I com sempre, l’acte finalitzarà amb un castell de focs d’artifici i els himnes de Torrent i de la Comunitat Valenciana.

 

Sens dubte, la jornada de la Crida és una de les que més gaudeixen els fallers i falleres de Torrent. Des de primer hora de la vesprada omplin els seus casals per a calfar motors de cara a la nit quan comença la Crida. Poc a poc les 29 comissions falleres de Torrent. Amb xarangues i encapçalades dels seus estandartes les comissions plenaran els voltants de La Torren per a viure l’acte més esperat per tots els fallers i falleres de la capital de l’Horta Sud. 

 

 

La primera Crida es va celebrar el 8 de març de 1976 i la va pronunciar Rosa Ros, fallera major de Torrent, que amb només 16 anys es va enfrontar a este repte sense referències prèvies a la ciutat. Ella recorda que li escriviren unes paraules per tindre un text de recolzament i saber quin era l’estil. Este discurs encara el conserva, un document mecanografiat i amb les correccions fetes a boli d’ una jove de la seua edat, un text molt treballat a colp d’assaig enfront d l’espill. Esta primera crida va ser tot un èxit de públic, però ordenada per falles i tots vestits de valencians, com en 1977, quan des del balcó de l’Ajuntament “amb assistència de totes les falles de Torrent, Emi Esteve, va cridar a la festa. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.202.72

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.