Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 16 de Febrer del 2018
MEDI AMBIENT

El PP denuncia “la desídia de Ros a aprovar i engegar el Pla Tècnic de millora forestal en El Vedat”

Gozalvo: “és una mostra més de la desídia, deixadesa i sectarisme en la gestió del tripartit, que paralitzen tots els projectes iniciats pel Partit Popular i amb el temps no els queda més remei que reactivar-los davant la falta d'iniciatives pròpies”

El regidor del Partit Popular i anterior delegat de Medi ambient en l'Ajuntament de Torrent, José Francisco Gozalvo denuncia “la desídia de l'equip de govern socialista de Torrent amb el Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal del Vedatque ha estat paralitzat més de dos anys”. A més, Gozalvo assenyala que “el Partit Popular va deixar aquest Pla redactat i presentat públicament als veïns del Vedat, mancant presentar-ho en Consellería per a la seua aprovació, cosa que no es puc fer en ser període electoral”. També indica que “des de 2015 no s'ha fet gens per l'actual govern municipal i en diferents plens he preguntat a la regidora i a l'alcalde com estava la seua situació sense obtenir resposta alguna”.


Gozalvo també afirma que “ara s'adonen que tenir aprovat aquest Pla Tècnic és una necessitat per a poder realitzar els treballs de forestals que van començar a realitzar al desembre de 2017, per la qual cosa han hagut de presentar-ho en consellería amb més de 2 anys de retard”. Per als populars “és una mostra més de la desídia, deixadesa i sectarisme en la gestió del tripartit, que paralitzen tots els projectes iniciats pel Partit Popular i amb el temps no els queda més remei que reactivar-los davant la falta d'iniciatives pròpies”.



El Pla Tècnic de Gestió i Millora Forestal de la Muntanya del Vedat, té l'objectiu de mantenir el pulmó verd de la ciutat de Torrent en condicions òptimes de conservació. Elaborat entre els anys 2014 i 2015 per l'anterior govern del Partit Popular, aquest estudi va servir per a radiografiar la muntanya del Vedat i traçar una estratègia que permetera regenerar el bosc amb una planificació a 10 anys, que explicara anualment amb una partida econòmica ajustada als treballs a realitzar en cada exercici. 

 

De manera que aquestes actuacions servisquen per a regenerar la massa boscosa del Vedat, substituint aquells exemplars que es troben en la seua última fase de vida per nous arbres de la mateixa espècie, de forma natural o mitjançant la reforestació, així com el tractament de plagues com és el tomicus o l'eliminació de plantes invasores. Així com la realització de podes periòdiques que reduïsca el risc d'incendis forestals.



Gozalvo assenyala que “el principal objectiu d'aquest Pla que redactem en la legislatura passada és el de preservar i assegurar la continuïtat del bosc del Vedat en les millors condicions i que seguisca sent en el futur el paratge natural més benvolgut pels torrentins i torrentines”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.192.247.185

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.