Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 24 de Gener del 2018
MÚSICA

Torrent acull la primera edició del Festival Intercultural “Arrels”

La Fundació Capella de Ministrers organitza en col·laboració amb el consistori aquest primer festival els eixos centrals del qual són: música, patrimoni i tradició. Tots els concerts del Antic Mercat són gratuïts, mentre que les entrades per al del Auditori del dia 9 tenen uns preus assequibles.

Del 5 al 9 de febrer, en el marc de la setmana cultural “El Febrer més llarg”, la ciutat de Torrent celebra l'I Festival Intercultural de música, patrimoni i tradició “Arrels”.  Aquest festival naix des de la Fundació Cultural CdM (Capella de Ministrers), qui ha organitzat aquesta trobada musical en col·laboració amb l'Ajuntament de Torrent.  LaCapella de Ministrers és una entitat musical destacada a nivell nacional i internacional en la Música Clàssica, que compleix 30 anys de trajectòria en el panorama musical.

 

Baix la direcció de Carles Magraner, l'agrupació ha aconseguit recentment diverses distincions musicals com el primer lloc en els Premis Internacionals de Música Clàssica de 2018 pel seu treball “Quattrocento” o la distincióMediterranew Musix, rebuda en la Fira Internacional del Turisme de Madrid. L'edil de Modernització, Andrés Campos, ha destacat en roda de premsa que “és un plaure per a Torrent ser triat seu del festival per la nostra riquesa musical i per la visió de la nostra cultura i tradició que Carles Magraner aportarà en aquesta gran iniciativa a la ciutat”. 
 

El Festival Intercultural “Arrels” ha sigut presentat aquest matí pel director de Capellade Ministrers, Carles Magraner, en la tradicional trobada de l'alcalde amb els mitjans de comunicació. Durant la presentació, Magranerha destacat que “la Comunitat Valenciana necessitava un festival com “Arrels” i la nostra intenció és la seua consolidació i permanència. La novetat radica en l'experimentació: conjugar culte (música escrita) i tradició (música oral) sobre la base de tres elements: música, patrimoni i tradició”.
 

L'activitat programada començarà el dia 5 de febrer amb la presentació i conferència “Elsarrels de la tradició” en el Museu ComarcalHorta Sud. L'endemà, el Antic Mercat acollirà el concert “Dolça Memòria”, on s'interpretaran obres d'estils nascuts entre el Renaixement i el Barroc. En aquesta mateixa cèntrica localització de la ciutat, se celebraran els concerts del dia 7 i 8 de gener. El dia 7, la protagonista serà la música tradicional de la nostra terra en el concert “Pervalencianes”. El dia 8, amb l'actuació que porta per nom “Diàleg entre cultures”, els músics acostaran als assistents la música medieval i andalusa.
 

El Festival es clausurarà el divendres dia 9, amb l'actuació de la Capella de Ministrers en elAuditori de Torrent. La fundació organitzadora de l'acte tancarà aquest cicle musical amb el concert el nom del qual homenatja al festival: “Arrels”; actuaran amb Elia Casanova i Josep Aparicio. Tots els concerts del Antic Mercat són gratuïts, mentre que les entrades per al del Auditori del dia 9 tenen uns preus assequibles.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
35.153.156.108

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.