Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 22 de Gener del 2018
SETMANA SANTA

Cristina Peris González, nomenada Reina de l'Encontre 2018

La jove torrentina exercirà el seu càrrec acompanyada per les seues dues cambreres, Gloria Andreu Gisbert i Irene Andreu Gisbert, pertanyents a la germanor de Jesús Nazareno, amb les quals les seues famílies mantenen una bona relació d'amistat

Dissabte passat el Auditori de Torrent va acollir el nomenament públic de la Reina de l'Encontre i Ángel de Resurrecció de la Setmana Santa 2018. Aquest acte ha marcat l'inici del regnat de Cristina Peris González, una jovetorrentina procedent d'una família molt arrelada a les arrels tradicionals i festives de la ciutat, i qui ha participat d'una forma molt activa en la Setmana Santa formant part de la germandat del Sant Sopar i els Cavallers del Sant Calze. Amb el nomenament de Cristina, la germandat del Sant Sopar incorpora a la seua història un total de cinc representants de la Setmana Santatorrentina: Josefina Pardo, Maria Rosario Antonino, Rosa Moncholí, Elena Mora i Cristina Peris, qui enguany compleix el seu somni representant a aquest germandat i a tota la ciutat de Torrent com a Reina de l'Encontre. 

La jove torrentina exercirà el seu càrrec acompanyada per les seues dues cambreres, Gloria Andreu Gisbert i Irene Andreu Gisbert, pertanyents a la germanor de Jesús Nazareno, amb les quals les seues famílies mantenen una bona relació d'amistat. Aquest emotiu acte es va iniciar amb el comiat de la Reina del 2017, Gemma Torrent, qui va ser elogiada per autoritats i assistents després d'haver representat a la ciutat durant el passat exercici juntament amb les seues cambreres, Claudia Ros Gramatge i Blanca Sahuquillo Morte. 

 

Amb tot el públic dempeus, Cristina Peris va entrar al Auditori acompanyada per les seues dues cambreres Gloria i Irene. El president de la Junta Central de Germanors, José Vicente Yago Mora va fer lliurament del tradicional pergamí de la Junta de Germanors i l'alcalde Jesús Ros va pujar a l'escenari per a col·locar la joia que l'acredita com a Reina de la Trobada. 

El doctor en psicologia, Albert Sesé Abad, va anar l'encarregat de prendre la paraula com mantenedor de l'acte. Albert, amic de la família, va fer un bonic repàs sobre la importància de la Setmana Santa de Torrent i els inicis de la germandat del Sant Sopar, entitat de la qual els membres de la família de Cristina han format part activament durant tota la seua història. A més, va afegir diverses anècdotes de la jove que, des de xicoteta, ja somiava amb ostentar aquest càrrec. El mantenedor va tancar la seua intervenció puntualitzant que “les 18 germanors fem testimoniatge de la vida fent catequesis pública en els carrers del poble. Una tradició molt important que converteix en única la Setmana Santa torrentina per la figura que Cristina representarà enguany”. 
 

L'alcalde Jesús Ros va dirigir en el seu discurs els seus millors desitjos a Cristina Peris per al seu regnat i a les seues cambreres, i va agrair la representació del 2017 de Gemma Torrent juntament amb Blanca i Claudia. L'alcalde va puntualitzar en el discurs que Cristina pertany a la germanor nascuda en el barri de Poble Nou, “un barri de solera, d'agricultors, un barri on mereix la pena passejar-se per a conèixer a la seua gent. Poble Nou estarà orgullós que Cristina represente a la ciutat encarnat la figura de la virreina, única a Espanya”. L'alcalde va acabar citant al poeta Vicent Andreu Estellés dient “No ser cap de bestiar si no s’és poble. I Torrent és un gran poble”.
 

El president de la Setmana Santa, José Vicente Yago Mora i el rector Juan José Llorens Lorrens van dirigir també unes paraules a la Reina. Tot seguit, els germans majors de les germanors van pujar per a rebre la creu de la Setmana Santa de mans de la ja nomenada Reina de la Trobada, Cristina Peris i es va fer el nomenament públic del Germà Major Suprem, Vicente Marcilla Viñes. L'acte es va tancar entonant l'Himne de Torrent i l'Himne de la Comunitat Valenciana. L'any 2018 és molt important per a la festivitat torrentina de la Setmana Santa ja que es compleixen 75 anys de la fundació de la Junta Central de Germandats, un aniversari que es commemorarà en diferents actes els pròxims mesos.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.251.72

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.