Dimarts, 23 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 15 de Gener del 2018
MEDI AMBIENT

L'Ajuntament col·locarà 60 nòduls més de detecció d'incendis en El Vedat

El projecte d'ampliació del sistema SENTICNEL forma part de l'estratègia EDUSI, cofinançada amb els fons europeus FEDER. Els sensors de detecció s'instal·laran en la Serra Perenxisa i el Barranc de l’Horteta i es completarà El Vedat

L'Ajuntament de Torrent, a través de la delegació de Modernització i Gestió de Recursos, ha licitat el projecte d'ampliació del sistema anti-incendis SENTICNEL. Aquest nou sistema que es troba implantat en el paratge natural El Vedat, compte actualment amb deu nodes de detecció ràpida d'incendis, dues estacions meteorològiques i dues càmeres de videovigilancia que, a més, ofereix a temps real una determinació dels nivells de perill d'incendi en les diferents zones de la massa forestal.

El projecte, valorat en 140.000 euros forma part de l'estratègia DUSI, cofinançada pels fonsFEDER. El regidor de l'àrea, Andrés Campos, ha puntualitzat que “amb aquesta ampliació, Torrent passarà de tenir 10 nòduls de detecció igeolocalización que cobreix 49 hectàrees a tenir 70 nòduls, que a més es complementaran amb 6 càmeres de videovigilancia i 4 estacions meteorològiques, que alertaran sobre com evoluciona l'incendi segons el vent, la vegetació i el lloc d'origen de l'alerta. Tot açò ens permetria actuar de manera immediata en l'aparició d'un possible focus d'incendi, la qual cosa és fonamental per a la seua extinció l'actuar en els primers instants després de la seua detecció”.
 

L'actuació del projecte es realitzarà en dues àrees: en primer lloc, es completarà la franja delVedat i, en segon lloc, a partir dels estudis territorials, d'evolució del clima i de vegetació, s'ha determinat que les dues zones amb més perill d'incendis són la Serra Perenxisa i elBarranc de l’Horteta. Aquestes zones seran les primeres sobre les quals s'implantarà aquest sistema però “la intenció de l'equip de govern és poder arribar en un futur a instal·lar el sistema en el 100% del territori, sent una ciutat referent en el control i detecció d'incendis a nivell nacional”, apunta el regidor, Andrés Campos. 
 

Aquest sistema es complementa en l'actualitat amb el sistema de control d'incendis SIDEINFO, sobre el qual també s'està valorant la possibilitat d'ampliar el nombre de canons d'aigua per a cobrir tota la massa arbòria del Vedat.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.118.140.108

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.