Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 02 de Gener del 2018

El carrers de Torrent es plenen d'art urbà

La localitat acomiada l'any amb un projecte que ha aconseguit revitalitzar façanes de la ciutat, recolzant als joves artistes i preparant una altra nova edició d'aquest concurs. Durant l'any 2018, el consistori seguirà treballant en aquests projectes per a continuar fomentant l'art entre la joventut

El passat mes d'octubre es va iniciar el projecte artístic dels quatre premiats del concurs de pintura mural Torrent Jove: Juanjo Gasull, Jaume Mora, Ángel Caballero i Lisa Baeblich. La primera a materialitzar el seu projecte va ser l'alemanya Lisa Baeblich, qui amb la col·laboració de tota la ciutadania torrentina va plasmar la seua obra en la calle Fra Antonio Pans; una jornada participativa a la qual van acudir molts veïns i veïnes de totes les edats de la nostra ciutat. L'artista Ángel Caballero, natural de l'Alcúdia dels Crespins, va plasmar baix el títol “Malenconia” la seua obra guanyadora; una pintura que ha impressionat molt als veïns per la seua expressivitat i les seues grans dimensions. 
 

El torrentí Juanjo Gasull, va anar l'únic a pintar el seu mural en un espai interior. La ubicació triada va ser el Centre Juvenil de Torrent (Edifici Metre), on en les seues parets ja es pot contemplar una altra de les obres guanyadores d'aquesta edició. L'últim torn ha sigut per a l'artista torrentinoJaume Mora, qui ha materialitzat la seua obra en una dels carrers més cèntrics de la ciutat, el carrer Sant Cristóbal. El mural ha convertit il·lustracions del llibre de l'artista “El Comtat” en art de carrer, representant un paratge idíl·lic amb habitants peculiars. En el carrer de Torrent podem veure com reposa sobre una cadira taronja el personatge de Greta Irons juntament amb Oswald Rheen. 
 

Aquestes obres, que s'han plasmat en diferents enclavaments de la localitat “permeten acostar l'art urbà a tothom, aconseguint promoure-ho i potenciar-ho. Gràcies a iniciatives com Torrent Jove, recolzem a artistes emergents que ens mostren la seua forma d'interpretar el món a través de les seues obres” destaca la regidora de Joventut, Nadia Marín. La localitat acomiada l'any amb un projecte que ha aconseguit revitalitzar façanes de la ciutat, recolzant als joves artistes i preparant una altra nova edició d'aquest concurs. Durant l'any 2018, el consistori seguirà treballant en aquests projectes per a continuar fomentant l'art entre la joventut.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.147.110.47

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.