Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 20 de Desembre del 2017
SUCESSOS

Jutgen una agressió sexual entre menors en un domicili de Torrent

La presumpta agressió sexual s'hauria produït a l'octubre de 2016 en el domicili d'uns amics de l'acusat on aquest es va portar a la menor amb la suposada excusa que s'havia fet tard i que ja tornarien al centre de menors Monteolivete on estaven interns l'endemà

Un jove que es trobava intern en l'antic centre de menors de Monteolivete s'enfronta a tretze anys de presó per violar a una companya de 16 anys que s'havia escapolit del lloc d'acolliment el dia anterior. La presumpta agressió sexual s'hauria produït a l'octubre de 2016 en el domicili d'uns amics de l'acusat, en la localitat de Torrent, on aquest es va portar a la menor amb la suposada excusa que s'havia fet tard i que ja tornarien al centre l'endemà.
 

El processament, que està indocumentat, segueix defensant que quan es van produir els fets ell també era menor d'edat. Segons la data de naixement facilitada per aquest tenia 17 anys, encara que els seus papers diu tenir-los a Algèria. No obstant açò, el cas va ser jutjat per l'Audiència Provincial de València com si fóra un adult ja que en les proves òssies per a determinar l'edat els forenses van establir que tenia més de vint anys. L'acusat va negar haver violat a la seua companya, haver-li posat un ganivet en el coll i amenaçar-la amb matar-la si no tenia sexe amb ell.
 

Així mateix va assegurar tenir un enregistrament que va prendre amb el seu propi telèfon mòbil en el qual se'ls veu a tots dos tenint "sexe consentit en la platja" aqueixa mateixa nit abans d'acudir al domicili de Torrent, on la víctima afirma que aquest la va violar. La menor agredida, per la seua banda, va negar en el judici haver tingut relacions sexuals amb l'acusat en la platja, ni consentides ni forçades, i va dir desconèixer l'existència d'un enregistrament. Així mateix va reconèixer que li va ajudar a sostraure una bossa a una dona fent labors de distracció, però que de cap manera el motiu de la denúncia fora que aquest no volia repartir el botí del robatori.
 

Respecte als motius pels quals es va anar voluntàriament a casa dels seus amics a Torrent, la jove va explicar que fins a aqueix moment aquest company s'havia portat bé amb ella i que ja era molt vesprada per a tornar al centre de menors de Monteolivete. És a partir de l'arribada a la casa quan les versions de víctima i acusat difereixen considerablement. D'una banda ell va assegurar en la vista oral que van estar fumant marihuana i que van jugar a la videoconsola i després simplement es van dormir. No obstant açò, la denunciant va tornar a ratificar el manifestat als educadors del centre a la vesprada de l'endemà, que aquest l'havia obligat col·locant-li un ganivet en el coll a tenir sexe amb ell.
 

Així, va accedir a les seues pretensions sota amenaça de mort: "Conte fins a tres, si no et baixes els pantalons et punxe". Minuts després de forçar-la sexualment, el seu agressor presumptament va tractar de violar-la de nou, al que aquesta es va negar. "Li vaig dir: 'No sóc una puta, si vols matar-me, mata'm'", va manifestar en el judici darrere d'un paravent l'agredida. La Fiscalia sol·licita tretze anys de presó per a l'acusat per un delicte d'agressió sexual i altres quinze d'allunyament respecte de la seua víctima.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.224.53.202

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.