Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 29 de novembre del 2017
TEATRE

Els clàssics arriben a l'Auditori

Thomas Noone Danse ens porta la seua versió de “Medea” i José Luis Gil interpreta a “Cyrano de Bergerac”

L’Auditori de Torrent aposta pels clàssics en la seua programació per a aquest cap de setmana. El divendres 1 de desembre a les 20:30 h, la companyia de dansa Thomas NooneDanse, posa en escena el mite de “Medea”. LaMedea de Eurípides és una de les històries de traïció més dramàtiques mai escrites: Medea,hechicera fort i temuda, ha traït al seu país per amor a Jason. Quan aquest decideix deixar-la per a seguir el camí al costat de Glauce, filla deCreon, rei de Corinto, Medea, se sent traïda, abandonada i fràgil. Per venjança, decideix destruir tot el que pertany a Jason: el seu nou amor, el seu pare i fins a a els seus propis fills.

 

En la versió del mite que recrea Thomas Nooneserem testimonis de l'amor i el desamor, l'admiració i el menyspreu, veurem com els personatges competeixen entre ells a través de l'ús d'una dansa rica, complexa i molt física que ofereix un contrast entre un elevat dinamisme i moments d'exquisida fragilitat i intimitat. La destresa i vigor dels ballarins es potencien gràcies a una banda sonora electrònica enriquida amb influències urbanes contemporànies.

 

José Luis Gil encarna a “Cyrano de Bergerac” en la versió del text d'Edmond Rostand que dirigeix Alberto Castrillo-Ferrer i que es representarà en l’Auditori de Torrent el dissabte 2 de desembre a les 20 h. Cyrano és un brillant poeta i un hàbil espadachín que expressa el seu amor per la bella Roxane a través de Christian, l'aposte soldat a qui ella mestressa. Cyrano és jactanciós i fanfarró, de geni viu, però alhora enginyós i irònic, noble i orgullós. No obstant açò, amaga una ferida secreta que li turmenta: el seu agut sentit del ridícul, la seua lletjor i la seua susceptibilitat li han impedit ser estimat per Roxane. No obstant açò, ja que la seua estimada mestressa a un altre, ell ajudarà al seu rival escrivint en el seu nom apassionades cartes d'amor. Aquest drama heroic es va estrenar en 1897 en ple cor del París teatral i es va convertir en un símbol del teatre francés i universal, en un nou Quixot dramatúrgico, una mostra del poder de la paraula tant en la vida com en l'escena. Cyrano de Bergerac ho té tot: aventura, passió, tensió, humor, bellesa, amor i desamor. És un clàssic entre els clàssics i un modern entre els moderns. 

 

I el diumenge 3 de desembre, a les 19 h, es clausura la X Mostra de Teatre Amateur Juan Manuel Ferraro, amb la posada en escena de “Besades” a càrrec de Coturno Teatre, una comèdia amb tocs de musical. Amb l'amor com a tema central, explora aquest sentiment en tots els seus vessants a través d'un conjunt d'escenes que mostren les situacions mésestrambóticas des d'un punt de vista terriblement quotidià: amor i enamorar-se, desamor, sexe, tabús, família, homosexualitat, etc.Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l’Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d'11 a 13 h, i des de 2 hores abans del començament de cada espectacle).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.135.213.214

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.