Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 28 de novembre del 2017
PRESSUPOST 2018

El PP esmena el pressupost de Ros perquè baixe la contribució i torne la subvenció RECICLA

El PP afirma que en el Pressupost de 2018, el PSOE ha amagat prop de 600.000 euros en partides opaques de les quals no sabem la seua destinació

El Grup municipal del Partit Popular de Torrent ha presentat 35 esmenes al Pressupost municipal per a 2018. Unes esmenes que modifiquen la destinació de més de 2,5 milions d'euros. Una de les principals apostes dels populars en les seues esmenes és la de la volta de la subvenció Recicla, eliminada pel govern de Jesús Ros. 

 

Per a la portaveu dels populars, Amparo Folgado “amb les esmenes del PP hem demostrat que es pot baixar els impostos, que pot tornar a aplicar-se la subvenció RECICLA en el rebut de l'aigua, incrementar les ajudes socials, el xec bebè, les ajudes a dones soles amb fills i realitzar inversions”. A més, també subratlla que “totes les nostres propostes són compatibles amb la creació de la targeta moneder, les ajudes a xiquets de 0-3 anys i les ajudes al transport d'estudiants, per a les quals, Ros va eliminar la subvenció en tots els rebuts de l'aigua. En el Partit Popular, hem demostrat que tot és compatible i eliminant les despeses supèrflues, podem millorar la vida de les persones”.
 

Baixada de la contribució i increment de les partides socials

El PP presenta en la seua alternativa al pressupost socialista, una reducció en els ingressos per contribució en 400.000 euros. El PP ja va esmenar l'ordenança de l'IBI el mes passat perquè baixara la contribució i ara, ho torna a fer amb els pressupostos per a 2018. Segons explica Amparo Folgado “l'oposició ja tombem l'ordenança de l'IBI proposada pel PSOE perquè no baixava la contribució, enguany no s'incrementen els valors cadastrals i solament depèn de l'Ajuntament que puguen baixar els rebuts, per la qual cosa exigim a Ros que baixe el coeficient i temps hi ha per a modificar-ho”.
 

A més de la baixada d'impostos, l'alternativa del PP als pressupostos de Ros inclou la pujada en un 100% del Xec Bebè, que en 2016, el PSOE ja ho va reduir a la meitat i va aplicar el criteri de renda quedant moltes famílies fora d'aquesta ajuda. Folgado argumenta que “volem que torne a estar dotat el xec bebè amb 100.000 euros i que siga para tots els nounats”. Els populars també esmenen les Ajudes d'Emergència Social que pujarien a 1 milió d'euros, així com les ajudes a dones soles i famílies monoparentals que incrementa el PP en un 67%. “Des que s'ha ampliat el nombre de possibles receptores de l'ajuda i Ros va reduir el criteri de renda al 75% del SMI, moltes dones queden fora d'aquesta ajuda, per açò des del PP demanem que s'incremente la partida i el criteri de renda”. 
 

Inversions pendents després d'acords plenaris

Des del Grup Popular municipal, també s'ha apostat per les inversions en els Pressupostos de 2018, per açò, han esmenat algunes partides per a incrementar-les i que puguen realitzar-se les obres pendents que van ser aprovades en Plens municipals per unanimitat i a iniciativa del PP, com són la creació d'un carrer provisional que una Parc Central i LaMarxadella, entre els carrers Albaida i Melbourne.
 

“Fa més d'un any que aprovem la moció del PP perquè es poguera unir La Marxadella i ParcCentral amb un carrer provisional, acostant dos barris veïns que estan separats per amb prou faenes 100 metres” apunta Folgado. cal destacar que molts xiquets i xiquetes de ParcCentral van a classe al CEIP Sant Pascual que està en Pare Méndez al costat de la Marxadella, i els escolars van a classe caminant per una senda, d'ací la sol·licitud d'obrir un carrer provisional, que ara els populars doten pressupostàriament en les seues esmenes, ja que “amb Ros tot l'aprovat en Ple és paper mullat i se li oblida”. 
 

A més, també han esmenat el pressupost i incrementat la partida corresponent perquè es realitzen els treballs d'ampliació del Camí de la Dolenta Pujá en el Vedat de Torrent. Una via molt transitada i que uneix el CC Toll l’Safareig, el Col·legi Julio Verne, El Vedat i la zona del Club de Tennis.
 

Més de mig milió d'euros opacs

Per contra, els populars han reduït aquelles partides que consideren “opaques” i que són denominades “Altres despeses” en el pressupost municipal. “Hem comptabilitzat prop de 600.000 euros en el pressupost presentat pel PSOE, que no sabem la seua destinació, en molts casos considerem que són partides unflades i que al llarg de l'any van modificant per a destinar al que els convinga”, per açò el PP ha reduït molts d'aquestes despeses en les seues esmenes.
 

Pressupostos prorrogats

La portaveu del PP, Amparo Folgado lamenta que “tot el treball que hem realitzat des del PP i la resta de grups de l'oposició va a quedar en gens”, ja que, segons assenyala “el PSOE està molt còmode amb els pressupostos prorrogats des de 2016, aprovant modificacions puntuals”. Ademàs, critica que “els pressupostos de 2017 no van ser ni debatuts ni portats a Ple, el regidor Andrés Campos passarà a la història per haver aprovat solament un pressupost en tota la legislatura”, a més assenyala que “Ros, amb 9 regidors governa com si tinguera la majoria absoluta, ignora a la resta de la corporació”. Folgado també denuncia que “hem passat del pacte d'investidura a un pacte de silenci en el qual gens del promès s'està complint, els socis de Ros callen davant tots els incompliments del seu pacte i no s'escolta cap proposta de l'oposició”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.186.72

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.