Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 21 de novembre del 2017

Ricardo Yago Soler, homenatjat per la seua labor com a president de la UMT

El passat 18 de novembre, l’agrupació Unió Musical de Torrent va celebrar el concert extraordinari en honor a la patrona de la música, santa Cecília.

En esta data tan assenyalada on es reconeix la labor i el treball dels qui dediquen part de la seua vida a la música, es va retre homenatge a un dels fundadors i presidents de l’agrupació: Ricardo Yago Soler. 

Este homenatge forma part de la col·lecció Sóc de Torrent. Torrentins que fan banda, que es va iniciar l'any passat amb el reconeixement a Ramón Hernández Yago del Cercle Catòlic de Torrent.   

Este lliurament s’ha presentat amb el títol De saxofonista a president, mitjançant un llibre i un reportatge audiovisual realitzat pels departaments municipals de Publicacions i del Gabinet de Comunicació, que mostren la labor i l'esforç que Ricardo Yago ha dedicat des de molt jove a la Unió Musical de Torrent.       

Ricardo Yago comença els seus primers passos en la música amb tan sol sis anys; primerament, assistint a classes de solfeig en la nostra ciutat i, més tard, en el Conservatori de Música de València. Des de ben jove va ingressar en la banda del Cercle Catòlic on tocava el saxòfon, l'instrument preferit de son pare, qui, com a demostració del seu amor per la música, el va motivar a interessar-se per l’instrument. Quan tenia díhuit anys, Ricardo decidix ingressar en la banda del Patronat de la Joventut Obrera de Torrent, i en 1970, ell, Ramón Bresó, Tomás Ortí i Gaspar Navarro van crear una junta directiva per a unir les bandes del Patronat i la Clàssica, amb l'objectiu d'aconseguir que Torrent tinguera una banda gran amb molts músics.  

Esta nova entitat musical va ser la Unió Musical de Torrent, que es materialitzava en 1973. Des de 1990 fins a 2011, Ricardo Yago va ocupar la presidència de l'agrupació; una època on el president i la junta directiva van aconseguir que la UMT tinguera una gran rellevància cultural en la societat torrentina en diversos àmbits i van aconseguir crear una banda gran –el seu objectiu- amb un sistema educatiu basat en el foment de l'escola de l'agrupació, i destinat a la formació especialitzada de nous talents que van començar a rebre classes en les instal·lacions de l'entitat musical, sobretot en la seua nova seu de l'edifici Montecarlo, que es va inaugurar l'any 2007. 

Tota la labor i l’esforç de Ricardo, des que es va fer músic fins a la seua llarga trajectòria presidint l’entitat, es reflectix en les pàgines d’este llibre i en el reportatge on han col·laborat amics i companys de l'agrupació, com l'actual president, Juan Benavent, Ramón Bresó, Pepe Plaza o José Ortí, representant la banda, i els seus familiars: la dona Ana, els fills Ana i Ricardo, els néts Pablo, Julio i Teresa, el gendre José Vicente Simó i la nora Carmen María Fernández, tots ells vinculats a la Unió Musical de Torrent.            

L'alcalde, Jesús Ros, va reconéixer en l'acte “l'esforç, la dedicació i el treball que Ricardo Yago ha dedicat a la Unió Musical de Torrent. Aquell jove Ricardo incansable que va començar tocant el saxo i que faria realitat –junt amb la seua directiva- molts projectes ambiciosos en l’etapa amb més expansió de l'agrupació”. 

Ricardo va estar acompanyat per amics i familiars i, per descomptat, per tots els músics de la UMT, agrupació de la qual encara és part activa. L'alcalde va lliurar el guardó a un emocionat Ricardo, qui va dedicar al costat del seu fill –també músic de l'agrupació- unes paraules al públic assistent.         

El Concert Extraordinari de Santa Cecilia, dirigit per Frank de Vuyst, es va dividir en dos parts: en la primera es van interpretar les següents peces: el pasdoble El Torico de la cuerda de Luis Serrano Alarcón, Quadres diabòlics d'Alexandre Kosmicki, i Spartacus d’Aram Khachaturian; i en la segona part, íntegrament dedicada a Ricardo Yago, la Cavalcada de les Valquíries de Richard Wagner, la Simfonia núm. 5 de Ludwig van Beethoven, i el pasdoble Ana M. Yago, de Mariano Puig Yago. 


El vídeo documental pot veure’s en el següent enllaç: 
https://youtu.be/lhescdfq2yu.
Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.222.22.244

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.