Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 20 de novembre del 2017
CULTURA

“El patrimoni cultural valencià” a l'Antic Mercat

La mostra s’inaugura el dia 25 de novembre coincidint amb l’entrega dels Premis Carta de Poblament

L’exposició “El patrimoni cultural valencià” arriba a Torrent amb l’objectiu d’acostar a la ciutadania un mostra de l’amplitud i riquesa del patrimoni cultural, artística, sociològic, paisatgístic, històric, que té la societat valenciana. La sala cívica de l’Antic Mercat és l’espai triat per a acollir esta mostra, que s'inaugurarà coincidint amb l’acte d’entrega dels Premis de Carta de Poblament, la vesprada del dia 25 novembre. 

 

La iniciativa naix del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, està patrocinada per Caixa Popular i ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torrent. El regidor d’Activitats Lúdiques, Alfred Costa, ha volgut destacar que “amb l’ànim de conéixer els nostres orígens, els premis Carta de Poblament eren l’espai adient per a obrir les portes d’una exposició que permet viatjat més enllà de la data a què ens convoca la ciutat de Torrent per a recordar l’arribada dels primers 50 pobladors. L’horta i l’àrea metropolitana tenen l’oportunitat d’acostar-se a comprovar la riquesa del nostre territori”.  

 

Una trentena d’especialistes de diferents disciplines de la Universitat de Valencia han  treballat en este projecte que, a través de 36 plafons que componen la mostra, aborda des del paleolític fins a les festes catalogades d’interés, passant per l’arquitectura militar, l’art o els paisatges, entre moltes altres manifestacions patrimonials. El vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Jorge Hermosilla, ha indicat que es tracta d’una temàtica que és desconeguda per molts i “hem aconseguit sintetitzar la temàtica valenciana en un únic relat comú: el territori valencià com una construcció social en un lloc determinat”. 

 

L’exposició tracta les claus essencials del patrimoni: història, perfil  funcional i una base social; perquè la societat valenciana conega el sentiment de pertànyer a un lloc, de tindre una cultura i uns valors. Per la seua part, Òscar Raga i Maximiliano Pérez,, directors de les oficines de Caixa Popular a Torrent, entitat valenciana que finança totalment el projecte, han manifestat que estan molt orgullosos de col·laborar en la mostra i “poder reivindicar les nostres tradicions i la nostra cultura. La ciutadania pot vindre a les nostres oficines on hi ha un llibre disponible per a poder informar-se’n, així con un tríptic perquè tinguen tota la informació de primera mà”.  

 

Es tracta d’una exposició itinerària que viatja per tot el territori valencià amb la finalitat de contribuir a fer que la societat conega i valore el seu patrimoni cultural i artístic. L’exposició estarà muntada durant tot el període nadalenc perquè durant les festes les famílies senceres puguen gaudir d’este treball tant important per a tots els valencians i valencianes. 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.188.142.146

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.