Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 17 de novembre del 2017

L'educació i la implicació social protagonitzaran la X Setmana contra la violència de gènere de Torrent

Del 20 al 25 de novembre, la localitat oferirà un programa replet d'activitats, xarrades i exposicions enfocades a eradicar aquesta xacra social

Amb motiu de la celebració de la X Setmana contra la violència de gènere, la delegació de Drets Personals de Torrent ha preparat un gran nombre d'activitats destinades a l'educació i conscienciació de les noves generacions. La regidora de l'àrea, Encarna Lerma, ha destacat "la importància de lluitar amb tots els mitjans al nostre abast contra aquest problema social que ens afecta a totes i a tots". Amb aquest objectiu, l'ajuntament de Torrent convida a tota la ciutadania a fer realitat una societat més igualitària mitjançant la participació en les diferents activitats proposades del 20 al 25 de novembre.

La Casa de la Dóna acollirà el dilluns 20 a les 18.30 hores l'inici de la setmana amb la inauguració de l'exposició de dibuix: "Talla a temps. El maltractament no arriba de sobte. No a la violència de gènere" en la qual han participat els centres escolars torrentins de San José i Santa Ana, Muntanya-Sión, Mare Petra i Pleyade. També es presentaran a les falles de la ciutat els premis Violeta 2018 i la guia de defensa personal per a dones elaborada pel Club Esportiu Herca.

El dimarts 21, es fixarà l'atenció en la captació d'indicadors de violència per part del professorat de primària amb el curs "Detecció de violència de gènere en mares de l'alumnat i en els fills i filles com mates silencioses". L'eradicació dels micromasclismes en la vida quotidiana és fonamental pel que les associacions de Torrent estan convidades a participar en el "Curs de llenguatge i imatges no sexistes" que es realitzaran el dimarts i el dimecres a les 18.30 hores en la Casa de la Dóna.

El matí del dijous 23, el professorat de secundària realitzarà el curs "Assenyales per a detectar la violència de gènere en el nostre alumnat". A la vesprada, a les 18.30 hores en la Casa de la Dóna, es presentarà el llibre "Relats salvatges de Gènere" escrit a partir de les experiències d'un grup de policies locals encarregats de la intervenció en casos de violència contra les dones i que comptarà amb la participació destacada d'Antonio *Burriel, especialista i referent en violència de gènere, tant a nivell nacional com a internacional.

El divendres 24, s'iniciarà la jornada amb l'elaboració d'un mural en la plaça Bisbe Benlloch per part d'un grup de grafiters i grafiteres de Torrent que tindrà com a títol "No a la violència contra les dones". D'altra banda, a les 11 hores es procedirà al lliurament de premis del concurs de dibuix escolar en la Casa de la Cultura i a les 12 es durà a terme l'acte institucional de repulsa a la violència contra les dones mitjançant la lectura de manifestos i la realització d'un minut de silenci.

La X Setmana contra la violència de gènere de Torrent posarà punt i final el dissabte 25, coincidint amb el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones, amb la instal·lació d'una taula informativa en el mercat de Sant Gregorio i la participació en la marxa contra la violència masclista que tindrà lloc a les 18.30 hores a València.

 

 

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.147.73.35

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.