Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 03 de novembre del 2017

Torrent és la primera institució d'Espanya inscrita en el registre de mediadors del Ministeri de Justícia

La mediació tracta qualsevol conflicte que sorgisca de la convivència ciutadana sempre que existisca voluntarietat per ambdues parts i predisposició de comunicació

L'Ajuntament de Torrent és la primera corporació d'Espanya que figura inscrita en el registre de mediadors del Ministeri de Justícia, des de l'arribada al març de la jutgessa Amparo Salom, s'ha impulsat el servei de mediació aconseguint ser el primer Ajuntament inscrit com a mediador.

La mediació és una opció flexible, comprensible i, una alternativa als procediments penals tradicionals, que permet a les parts participar activament en la solució dels problemes, amb l'ajuda i col·laboració dels agents que, intervenen com a mediadors garantint la imparcialitat, neutralitat i confidencialitat del procés. Es tracta d'un mètode senzill basat en el respecte mutu, que el seu objectiu és millorar les relacions i trobar una solució dialogada i, voluntària acceptada per ambdues parts.

L'equip de treball està compost per dos agents especialitzats en mediació, l'inspector Venancio Aviñó i l'Oficial Antonio Gutiérrez, que són els primers Policies Locals d'Espanya inscrits com a mediadors homologats pel Ministeri de Justícia.

Segons ha pogut explicar l'inspector Venancio Aviñó, "en moltes ocasions es deriven des del jutjat núm. 18 aquells casos prèviament protocolizats susceptibles de mediació i, en la seua majoria, resultats satisfactoris, perquè consideren que es millora en primer lloc, l'assistència a la víctima, i en segon, l'eficàcia de l'administració".

El regidor de Seguretat Ciutadana, José Antonio Castillejo, ha valorat positivament el treball que estan realitzant els agents no solament per a Torrent, sinó, per a tota la Comunitat Valenciana ja que, "en ser el primer Ajuntament de tota Espanya són nombrosos els casos que ens arriben procedents de qualsevol racó de la Comunitat" i ha afegit que, "per a nosaltres és un orgull ser pioners en un servei que a més de ser gratuït, basa els seus fonaments en la comunicació i el diàleg".

Sota el lema "som constructors de pau"

La mediació té com a objectiu trencar la barrera de comunicació entre les parts per a solucionar de manera pacífica els conflictes. El procés de mediació comença amb una reunió, per separat dels afectats, on s'explica que poden participar de forma lliure i voluntària, podent abandonar el mateix quan es desitge, sense cap conseqüència ni minvament en els seus drets processals.

Si ambdues parts signen l'acta de consentiment i acceptació del servei de mediació intrajudicial, es realitza una última trobada conjunta, on s'exposen les alternatives de reparació als danys que més es adequen a les necessitats i interessos de tots els implicats. I si com a conseqüència del programa de mediació aconsegueixen pactar un acord *reparador, es podrà aplicar l'atenuant penal que estipula l'art. 21.SCD i art. 84.1.1º.

Torrent compta amb aquest servei, dins de la Unitat de Mediació i Policia Assistencial, és de caràcter preventiu, gratuït i, es pot sol·licitar per registre d'entrada en l'Ajuntament de Torrent.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
54.226.226.30

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.