Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 11:21:22 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 02 de novembre del 2017

El PP de Torrent demana en una moció millores per als camins principals del terme de Torrent

Folgado: "amb l'estudi i inclusió en el Pla General, en el futur es podrà ampliar aquests camins i fer-los més segurs per a veïns, agricultors i esportistes".

El Grup Popular en l'Ajuntament de Torrent ha presentat una moció per a la futura ampliació dels dos principals camins que vertebren el terme de Torrent, conegut com "el Secà" i el camí de Picassent. En la moció, els populars sol·liciten que es puga realitzar l'estudi i aprovar una posterior modificació del Pla General que ho faça possible.
 

La portaveu del PP, Amparo Folgado explica que "tant el camí de Faxardet com el dels Arquets suporten molt trànsit de vehicles agrícoles, particulars i persones que practiquen algun esport, sent camins sense voral de seguretat i estrets en molts dels seus punts". Per açò, des del PP es proposa prendre cartes en l'assumpte i preparar el PGOU de cara a la seua ampliació i millora en el futur.
 

En el Secà de Torrent viuen 2.200 persones segons el padró, quantitat que s'arriba a triplicar els caps de setmana i els mesos d'estiu. Aquests camins de rústica són les úniques vies de comunicació amb el casc urbà de Torrent on se situen els centres de salut, els col·legis i els llocs de treball.
 

Els populars també parlen de millorar els guals inundables "ja que en períodes de pluges, les urbanitzacions del Secà de Torrent arriben a quedar aïllades, a causa dels barrancs que travessen els camins", apunta Folgado. Encara que en els últims anys i amb els governs del PP, aquests guales van ser senyalitzats, els populars sol·liciten que es puga incloure en el Pla General, actuacions perquè no aïllen als veïns els dies de fortes pluges.
 

Des del PP, es demana al Ple que es puga comptar amb les aportacions de les diferents urbanitzacions de la zona com són: Faxardet, Font de la Teula, La Pardala, Masia Pavia, La Carrasquera, Càmping La Piràmide, Font de Manyes i Font del Gripau, al costat del Consell Agrari. 

"Amb l'estudi i inclusió en el Pla General, en el futur es podrà ampliar aquests camins i fer-los més segurs per a veïns, agricultors i esportistes" afirma la portaveu del Partit Popular, Amparo Folgado.

Aquests camins, originàriament suportaven el tràfic de carros i en la dècada dels 60 i 70 del S.xx van ser asfaltats, pagant els propis agricultors els despesa, com el pont sobre el barranc de l'Horteta i situat junt als Arquets, que va construir "el tio Botonero". Però en la majoria dels seus trams segueixen sent camins estrets, cosa que podria canviar en el futur d'aprovar-se la moció presentada pel Partit Popular.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.202.72

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.