Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 30 de Octubre del 2017
MÚSICA

El millor flamenco arriba a l'Auditori

Encapçala el cartell, Vicente Amigo, màxim exponent de la guitarra flamenca, que ve a presentar el seu últim treballe “Memòria dels sentits”, un àlbum en el qual Vicente Amigo torna a les seues arrels, el flamenc, aqueix del que agraden els puristes, el dels autèntics orígens

Aquest cap de setmana, l’Auditori de Torrent celebra una nova edició de la seua ja consolidat Festival Flamenc. El festival se celebrarà del 3 al 5 de novembre, i pel passaran grans figures de la guitarra, el cante i el ball.
Encapçala el cartell, Vicente Amic, màxim exponent de la guitarra flamenca, que ve a presentar el seu últim treballe “Memòria dels sentits”, un àlbum en el qual Vicente Amigo torna a les seues arrels, el flamenc, aqueix del que agraden els puristes, el dels autèntics orígens. Amigo va iniciar la seua carrera en 1988, quan es va presentar al Festival Nacional del Canto de las Minas de la Unión, en el qual va obtenir el primer premi en l'apartat de guitarra.

 

Després vindrien altres importants reconeixements: Grammy Llatí al millor Disc de Flamenc en 2001 (Ciutat de les idees); altres tres nominacions al Latin Grammy (Un moment en el so, Passeig de Gracia i Terra); Millor guitarrista flamenc per la revista Guitar Player en 1993; Primer premi del Concurs Internacional de Guitarra Flamenca a Badajoz en 1988; Premi Ramón Montoya de Guitarra de Concert en el XII Concurs Nacional d'Art Flamenc de Còrdova en 1989; Premi de la Música en 1998, 1999 i 2005; Premi Ondas en 2002; Premi de la Crítica en 2009; guardó Patriarca del Flamenc en 2010… “Memòria dels sentits” és un nou i flamenquísimo capítol d'aqueixa trajectòria, una mostra –tal vegada la major en 25 anys de carrera– de la profunditat a la qual arrelen les seues arrels. 

 

El cante ve representat en aquesta edició per Antonio Reyes, hereu dels extints pilars que van sustentar el flamenc, cantaor gitano posseïdor d'un ressò flamenquísimo el qual adorna amb un gust extraordinari a l'hora de col·locar la veu i d'una extraordinària afinación que quan ressona en la membrana auditiva recorda als grans mestres del cante. Nascut a Chiclana de la Frontera, Cadis, en 1976, està emparentat amb Roque Montoya "Jarrito" i "Pansequito”. Ha crescut com a artista al costat de guitarristes com Manuel Morao, Paco Cepero, Tomatito,Moraito Chico, Paco Peña o Graella de Jerez, oferint recitals en Penyes Flamenques, erigint-se guanyador des dels 12 anys de concursos i premis, destacant el Concurs de Cante JondoAntonio Mairena, el Memorial Gambeta de la Illa, el de la Confederació de Penyes Flamenques d'Andalusia, el Premi Antonio Mairena amb Siguirillas i Tonás, i El Premi Manolo Caragol amb Soleares i Bulerías en el Concurs Nacional d'Art Flamenc de Còrdova. Ha realitzat nombroses gires per Europa i EUA com a integrant de diferents espectacles i participant en els més prestigiosos festivals, fins a consolidar-se com un dels hereus flamencs del panorama flamenc actual.

 

El ball tancarà el Festival de la mà d'Alba Heredia, balladora nascuda en el Sacromonte i pertanyent a una de les dinasties més importants del flamenc, els Maya. Amb tan sols 4 anys, va ser presentada pel seu oncle Juan Maya Marote en el Palau d'Esports de Granada. Ha fet classes amb grans mestres com Juan Andrés Maya, Iván Vargas, Belén Maya, Rafaela Carrasco, etc. Es va presentar actuant en solitari de la mà del seu primer Iván Vargas en el prestigiós XV Festival Jove de la Zona Nord. A principis de 2005 debuta en una de les sales més importants de flamenc, “Casa Potes”, i posteriorment en el “Corral de la Moreria”. A partir de llavors se succeeixen les actuacions en diferents festivals, en els quals comparteix cartell amb grans artistes com EnriqueMorente, Manuel Liñán, Fuensanta la Moneta, Marina Heredia, Estel Morente, etc. En 2015, s'alça amb el premi

 

Desvergonyiment del Festival Internacional del Cante de les Mines de la Unió, i en 2016 rep el premi Artista Revelació que concedeix el Cim Flamenc de Múrcia. En el seu espectacle “Pur Sacromonte”, Alba Heredia fa un homenatge als seus orígens, la cova de la seua àvia, recordant els balls tradicionals que es feien en les zambras, com els fandangos delalbayzin, els tangos de grana, la zambra… Un record i un passeig per la seua infància, tenint presente el que és, d'on ve, i fent gala d'aqueixa essència i aqueixa puresa que li ha donat el ballar en la muntanya, als peus de la Alhambra.  Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l’Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d'11 a 13 h, i des de 2 hores abans del començament de cada espectacle).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
34.237.75.165

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.