Dimarts, 23 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 19 de Octubre del 2017
FALLES

Torrent es prepara per exaltar a M. Jesús i Alexia com Falleres Majors

L’auditori de Torrent es vist de gala per a acollir a M. Jesús Rincón, Fallera Major de Torrent dissabte que ve, a les 22 h amb un espectacle titulat “De Xiang a Torrent” y Alexia Manzano serà exaltada com a Fallera Major Infantil diumenge, a les 18 h. amb “Sonata per Alexia”

Torrent es vestix de gala. El moment més esperat al món faller ja ha arribat, perquè este cap de setmana Torrent celebra l’exaltació de les seues falleres majors. L’Auditori de Torrent serà de nou l’escenari triat per a tal esdeveniment. Per a això, el O.A.M. de Junta Local Fallera ha preparat dos espectacles inèdits, on el més important és la figura de les Falleres Majors i Corts d’Honor.

 

L’Exaltació Major de 2018 porta per títol “De Xiang a Torrent” i fa referència a la connexió entre festes i indumentària entre diverses cultures mil·lenàries. El mantenidor de M. Jesús serà Carlos Galiana, regidor de l’Ajuntament de València, faller i membre del jurat que les ha triades. Part del protagonisme recaurà també en les membres de la cort d’honor, formada per: Amanda Faya Ruiz, Anabel Tormo Gimeno, Itziar Martín Montoro, M. Carmen Hernández Rodríguez i Paula Miquel Carrión. El passat dimecres van presentar la seua indumentària oficial en un acte de la casa de la Cultura, on van desvear els models de teles i colors que lluiran enguany.

 

Mentre que el diumenge, els xiquets prenen la paraula i per a això s’ha creat un espectacle “Sonata per Alexia”, amb l’objectiu de destacar la part musical de la festa, amb espectacles fet en la majoria per infantils. El show omplirà de ball i animació l’esdeveniment. La mantenidora infantil serà Claudia Villodre, Fallera Major Infantil de València de 2014. Les xiquetes que acompanyaran a Alexia en este dia màgic són: Alejandra Palacios Campos, Ana Ruiz Ferrer, Carolina Benavent Mora, Cristina Peris Bartual, Juli Vilata Giménez, Lucia Alapont Moreno, Paula Tobajas Romero i Rocio Hernández Lara. Totes elles van presentar la setmana passada la seua indumentària per parelles de color a la casa de la Cultura.

 

L’Exaltació Major ve precedida de la tradicional recepció, que començarà a les 21.30 hores, mentre que l’acte començarà a les 22 hores. Per la seua banda, l’Exaltació Infantil tindrà la seua recepció el diumenge, a les 17.30 hores i l’acte donarà començament a les 18 hores.

 

 

Les falleres majors de Torrent, cara a cara

Esta setmana ha sigut dies de nervis, de saludar a molta gent que ha visitat els seus vestits i de preparar-se per al gran moment. La Fallera Major de Torrent de 2018 és membre de la falla Saragossa –Parc Central, una comissió que està d’enhorabona, perquè és la primera vegada que tenen una màxima representant adulta en més de quatre dècades de falla. És llicenciada en Psicologia i es defineix divertida, treballadora, afectuosa i molt amiga dels seus amics. Li agrada molt llegir i veure sèries americanes, així com practicar Pilates quan pot. M. Jesús Rincón és simpàtica i espontània i li agrada transmetre eixa alegria als amics.

 

Per la seua banda, la Fallera Major infantil de la ciutat de 2018 és fallera des que va nàixer de la falla II Tram Avinguda, que per primera vegada té una component en la part més alta de la festa. La seua mare va ser de la cort d’honor, de manera que li ve de tradició fallera: es confessa una enamorada dels vestits de valenciana i li agrada la presentació i l'Ofrena, però també li agrada la demanà i l'ambient faller que es respira en la seua comissió. Li agrada practicar tot tipus d'esports i de major li agradaria ser advocada.

 

Retransmissió en directe

Tele Torrent retransmetrà en directe els actes d'exaltació de Mª Jesús i Alexia. El conductor del directe serà el periodista torrentino expert en cultura fallera, Aitor Sánchez que estarà acompanyat de quatre comentaristes de luxe. Per a l'exaltació de la Fallera Major de Torrent estaran les ex-falleres majors de la ciutat, Noelia Maroto i Esther Veguer. L'endemà, acompanyaran a Aitor, als ex-falleres majors infantils de Torrent, Carla Cuñat i Amparo Taberner. Els directes començaran a les 21:30 en el cas de l'Exaltació major i a les 17:30 l'exaltació infantil.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.217.220.114

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.