Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 16 de Octubre del 2017

Torrent ha sigut capital de la Xarxa de Ciutats Intel·ligents

La jornada ha inclòs visites i demostracions del funcionament de l'enllumenat públic intel·ligent, el TDIC i el sistema Sideinfo

La ciutat de Torrent ha acollit la jornada La meua ciutat intel·ligent- RECI; un projecte d'anàlisi i difusió de Ciutats Intel·ligents o Smart City d'Espanya, des d'una visió geogràfica, estudiant com les noves polítiques i projectes intel·ligents transformen l'habitabilitat i la morfologia. En la inauguració s'ha presentat el vehicle elèctric Renault Twizy, que des de la seua creació està visitant totes les ciutats intel·ligents pertanyents a la *RECI. A més, s'han realitzat visites i demostracions del funcionament del TDIC, enllumenat públic intel·ligent i *Sideinfo, sistema antiincendis.
 

La jornada ha començat en la plaça Corts Valencianes, on ha tingut lloc la inauguració. L'alcalde Jesús Ros ha donat la benvinguda als tots els assistents, entre els quals es trobaven representants de la RECI i diferents associacions, col·lectius entitats i empreses. "Vull destacar el treball que aquesta realitzant l'ajuntament i que ha de servir perquè Torrent aquest a l'avantguarda de les ciutats intel·ligents, d'aquesta manera es puga mirar al futur amb una gestió sostenibles i eficient, la qual cosa incrementa en gran manera la qualitat dels ciutadans i ciutadanes", ha assenyalat l'alcalde.
 

Seguidament s'ha realitzat una demostració, mitjançant una Tablet, de l'enllumenat públic intel·ligent que s'està implantat a Torrent, on més d'11.000 fanals de la ciutat comptaran amb la tecnologia de telegestió, infraestructura base per a la implantació del Pla Director Torrent Smart City sent una de les primeres ciutats a tenir completament implantada aquesta tecnologia. "Amb aquesta nova tecnologia s'aconseguirà una reducció aproximada en el rebut actual d'uns 2.000 euros al dia i la reducció del 65% del consum global", ha declarat el regidor Recursos i Modernització, Andrés Campos,

L'agenda ha continuat amb una demostració per als assistents del funcionament del TDIC, ja que l'ajuntament de Torrent és una referència per a la resta d'administracions del territori nacional, per l'atenció que es presta a la ciutadania. Cada vegada són més les gestions que es poden realitzar, situant a Torrent entre les ciutats que més tràmits ofereix, com per exemple: registre d'entrada de documents, padró d'habitants, gestió tributària, informació (web), 010, finestreta única (ORVE) i altres serveis com a canvi de domicili DGT, AEAT, DGP, entre uns altres. A més, després de l'entrada en vigor de la Llei de procediments administratius, en la qual les associacions i col·lectius estan subjectes a la presentació telemàtica de registres, s'han impartit cursos personalitzats a més de 300 persones. Campos ha posat l'accent en el bon treball que es desenvolupa des del TDIC i també dels treballadors i treballadores que ho duen a terme. Campos ha destacat que "açò es demostra en els diferents premis i reconeixements que hem rebut, així com la satisfacció dels usuaris i usuàries".

L'última visita realitzada ha sigut al sistema contra incendis Sideinfo, ja que Torrent ha sigut una ciutat pionera en l'aplicació de sistemes per a protegir la zona boscosa. S'han realitzat una demostració del sistema mostrant els 15 canons d'aigua, instal·lats al llarg d'un quilòmetre i mitjà de terreny, que detecten les altes temperatures davant altes situacions climatològiques i refresquen el terreny.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.135.213.214

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.