Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 16 de Octubre del 2017

Torrent celebra la Setmana de la Discapacitat i la Dependència

Des del dia 16 al 20 d'octubre, tots els col·lectius i associacions d'atenció a les persones amb discapacitat participaran en una programació que inclou esport, música i xarrades informatives

L'ajuntament de Torrent, a través de l'àrea de Benestar Social, celebra la Setmana de la Discapacitat i la Dependència amb una programació d'activitats molt variada i dissenyada perquè participen tots els col·lectius i associacions d'atenció a les persones amb discapacitat. Enguany s'ha decidit avançar la data i realitzar la setmana del 16 al 20 d'octubre, per a aprofitar el bon temps d'aquest mes, ja que s'han planificat diferents activitats a l'aire lliure.

La programació s'iniciarà, aquest dilluns dia 16, amb la I Jornada de la VIII Lliga d'esport adaptat, en el pavelló El Vedat. Més tard, a les 12 h en l'edifici Metro, tindrà lloc la inauguració d'una exposició de murals de tela realitzats pels centres d'atenció a les persones amb discapacitat de Torrent. I el dimarts 17, se celebrarà una macroclase de zumba. A les 12 h als peus de la Torre.

En l'equador de la setmana, el dimecres, tindrà lloc la jornada 'Afrontar l'envelliment des de la discapacitat' a càrrec de Julián Iniesta, tècnic del IVASS. La Casa de la Dóna acollirà aquest acte, a partir de les 10 h, que inaugurarà el regidor de l'àrea de Benestar Social, Francesc Carbonell, que estarà acompanyat d'importants personalitats de l'àmbit de la dependència, ja que s'ha realitzarà una taula redona per a debatre i informar sobre el tema. "Des de l'ajuntament treballem per a fer visible a aquest col·lectiu, per donar a conèixer a tota la ciutadania el treball i la labor que es realitza des dels seus diferents centres per a oferir a aquestes persones la igualtat d'oportunitats que es mereixen." assenyala Carbonell.

El dijous 19, ASIDITO organitza el circuit Tot va sobre Rodes. A les 10 h en la plaça Corts Valencianes. I a les 12 h als peus de la Torre, el grup de Rock de De Kubito Prono i els supins amenitzarà la jornada amb un concert. Al mateix temps, ARTIC organitzarà un taller de begudes saludables.

La setmana es clausurarà amb la inauguració dels cursos de persones cuidadores d'altres en situació de dependència per alzheimer o malaltia mental. Es tracta d'una sessió pública on s'explicaran les novetats del nou decret de dependència. A més, les activitats es completaran el dia 4 de desembre, Dia de la Discapacitat amb una cadena humana amb bazucada. Un recorregut des de l'edifici Metro a la Torre.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.22.248.208

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.