Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 06 de Octubre del 2017

El PP critica que no s'haja incrementat les ajudes a famílies monoparentals

Folgado: “el PP de Torrent va presentar una esmena als Pressupostos de 2017 perquè s'incrementara la partida d'ajudes a dones aconseguint els 90.000 euros. Però els Pressupostos de Torrent per a l'any 2017 mai van ser portats a Ple pel govern socialista”

En les bases per a les ajudes a famílies monoparentals de Torrent, els populars tornen a denunciar “noves retallades en ampliar el nombre de persones que poden optar a l'ajuda sense incrementar el pressupost”. Ja en les ajudes de 2016, el PP va denunciar retallades en augmentar el nombre de persones que podien optar i reduir del 100% al 75% del Salari Mínim Interprofessional, el límit d'ingressos”. 
 

L'ajuda es va crear en la legislatura 2007-2011 pel govern del Partit Popular, va anar un compromís electoral inicialment destinat a dones vídues. L'objectiu d'aquestes ajudes de 400€ és el d'atendre a la situació de desavantatge o desigualtat de les famílies monoparentals. En un pagament únic, aquestes ajudes serveixen a les dones que es troben en aquesta situació, a reduir el crebant econòmic en el pagament del rebut de l'IBI, els rebuts extraordinaris de llum i aigua, el material escolar o els uniformes del col·legi són alguns de les despeses que, amb aquesta ajuda poden afrontar amb més facilitat.
 

L'any 2016 i amb el govern del Partit Socialista, es van modificar les bases reduint el màxim d'ingressos del 100% al 75% del Salari Mínim Interprofessional i mantenint el pressupost en 60.000 euros, per la qual cosa la portaveu del PP, Amparo Folgado ja va denunciar que “l'Ajuntament socialista havia ampliat el nombre de dones receptores de l'ajuda però sense ampliar la partida pressupostària i reduint les condicions per a poder accedir a elles”. Ara, en 2017 es torna a ampliar per a famílies monoparentals però amb el mateix pressupost de 60.000 euros. Per açò, Folgado afirma que “en el PP estem completament d'acord en què s'amplie a famílies monoparentals però incrementant el pressupost perquè puga arribar a més famílies en aquesta situació”. 
 

El PP de Torrent va presentar una esmena als pressupostos de 2017, com recorda Folgado, “el PP de Torrent va presentar una esmena als Pressupostos de 2017 perquè s'incrementara la partida d'ajudes a dones aconseguint els 90.000 euros. Però els Pressupostos de Torrent per a l'any 2017 mai van ser portats a Ple pel govern socialista”. Amb el mateix pressupost de 60.000 euros, destinat a ajudes a dones vídues, ara poden optar dones soles i famílies monoparentals, la qual cosa per al PP “són retallades ja que amb el mateix pressupost, moltes persones es van a quedar sense poder rebre aquesta ajuda”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.200.27.175

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.