Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 05 de Octubre del 2017

l'Ajuntament de Torrent reforça el servei de la Patrulla Rural i presenta un nou vehicle

La Policia Local de Torrent ha mantingut una xarrada informativa amb agricultors, ramaders i veïns de les zones rurals per a informar-los sobre els serveis d'atenció rural i presentar-los un nou vehicle

L'alcalde de Torrent Jesús Ros, al costat del regidor de Seguretat Ciutadana, José Antonio Castillejo, i membres de la corporació municipal, van assistir a la xarrada informativa que va mantenir Policia local amb agricultors, ramaders i veïns de les zones rurals. 

 

Aquest nou servei pretén consolidar el tracte amb l'agricultor i augmentar la presència en els camps, que fonamentalment té un caràcter preventiu, mitjançant la vigilància contínua en el terme i especialment insistent en els punts crítics o vulnerables on existisca risc de robatori, danys, etc. El regidor, José Antonio Castillejo, que a més va presidir la xarrada va apuntar que “Torrent disposa d'una unitat destinada a l'àmbit rural, propera i en contacte directe amb els agricultors”. 

 

A més, l'equip estarà compost per dos agents, de la Patrulla Rural, dins de la Unitat de Mediació i Policia Assistencial, amb torn de matí i vesprada durant tots els dies de l'any. Aquesta assistència abasta tot el terme pertanyent a la ciutat de Torrent, zones agrícoles i urbanitzacions separades del nucli urbà, sobretot en les zones més vulnerables. 


Les principals actuacions del servei de caràcter general són; la vigilància en zones de cultiu del terme municipal, en zones residencials, urbanitzacions i disseminats. Informar de les deficiències o desperfectes en infraestructures de titularitat pública, localitzar i conservar  els llocs típics del terme municipal. Comunicar als ciutadans la forma de procedir en diferents situacions (incendis, abocaments il·legals, robatoris o emergències mèdiques, etc.). Recaptar informació d'agricultors, sobre localització de parcel·les, propietari i tipus de cultius. Recuperar informació de terminologia popular (sobre paratges, camins, partides, etc.) amb la finalitat de deixar constància perquè en prengueu coneixement general i posterior difusió. La localització d'explotacions *apícolas i contactar i identificar als seus propietaris, i a  ramaders que posseïsquen explotacions en el terme, para en cas de necessitat, tant per les seues explotacions, com para la seua col·laboració en recollida d'animals perduts. I, atenció a col·legis situats fora del casc urbà en l'entrada i eixida d'escolars, així com control de l'ausentisme escolar en els mateixos.

 

Destaquen unes altres de caràcter concret i d'especial atenció com, la vigilància específica i entrevista amb agricultors. La vigilància a immobles de disseminats on es dipositarà una targeta de visita, fent constar els agents que han realitzat la mateixa, el dia i l'hora,  i una sèrie de nombres de telèfons, inclòs el de la Patrulla Rural, per si anaren d'interès per als titulars dels immobles. El control i vigilància durant la campanya de recollida de taronges. I, la identificació de sospitosos no agricultors, així com els seus vehicles.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.14.141.228

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.