Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 22 de Setembre del 2017
FALLES

Les falles de Torrent protesten pel nou horari de revetles i el retard en els permisos

Costa va repartir un document aclaridor sobre esdeveniments en espais públics i sobre una circular difosa en 2012. Cal ressenyar que cada consistori pot modificar lliurement els horaris, tal com arreplega l'article 5.2 del Decret 21/2016.

El ple ordinari del mes de setembre es va celebrar dijous passat amb diversos punts a tractar, com el calendari del concurs de teatre de Junta Local Fallera i l'edició d'un llibret promocional, en el qual s'arrepleguen les actuacions del gran nombre de falles participants aquesta edició; o l'agilitat en la gestió de recompenses. Però sens dubte, un dels temes que més polèmica va crear va ser els horaris i permisos de revetles de la setmana passada.
 
La falla Sant Valerià i Cronista van ser dues comissions afectades per la nova aplicació de l'actual consistori d'una circular emesa per l'Ajuntament en 2012, en la qual s'arreplega que el permís de revetla és solament fins a les 2.00 h. de la matinada (divendres, dissabtes i vespres de festiu) en horari d'hivern (actes compresos entre el 16 de setembre fins al 31 de maig), mentre que les d'estiu podrien allargar-se fins a les 3.00 h. de la matinada (actes a celebrar entre l'1 de juny i el 15 de setembre).
 
El regidor de l'àrea de falles, Alfred Costa, va repartir unes fulles aclaridores sobre esdeveniments en espais públics i sobre aquesta circular difosa en 2012. Cal destacar que cada consistori pot modificar lliurement els horaris, tal com arreplega l'article 5.2 del Decret 21/2016, de 29 de desembre, pel qual es regulen els horaris d'Espectacles Públics, activitats recreatives i establiments públics per a 2017, on es pot llegir: “correspondrà als Ajuntaments la determinació de l'horari d'espectacles i activitats realitzats en la via pública o en espais oberts, tenint en compte el referit a l'apartat anterior. Quan per excepció, i acord amb la normativa sectorial, correspon a la Generalitat l'autorització d'aquests espectacles o activitats, es procedirà per aquesta la fixació de l'horari d'inici i fi en les mateixes condicions”. De manera que l'actual equip de govern podria modificar, si ho desitjara, dites hores.
 
Les falles afectades van comentar que van ser informades del permís en la mateixa setmana de l'activitat, sense marge de maniobra per a poder modificar o cancel·lar l'acte davant l'aplicació d'aquesta normativa restrictiva en els horaris. I van manifestar el seu malestar davant aquesta decisió.
 
Així doncs, en la documentació lliurada es recorda a les falles aspectes a tenir en compte com: la tramitació d'esdeveniments, els horaris, el nombre d'actes permès a cada falla (3) fóra de la setmana fallera, així com mesures contra la contaminació acústica. Referit a aquest punt, arreplega que els resultats de les mesures de decibels durant aquest 2017 per a la confecció del mapa sonor de Torrent podran ser utilitzats per a estudiar si l'actual sistema és adequat o no a l'hora de resoldre els conflictes entre veïns, festes, associacions, etc.
 
En el document es destaca que la setmana de falles gaudeix d'especial privilegi en acabar la festa a les 3.30 h. i a les 4.00 h. la vespra de San José. D'especial privilegi gaudeixen també les festes patronals (fins a les 3.30 h.) i amb especial caràcter aquells esdeveniments especials celebrats en Parc Central, en la Torre o la nit de cap d'any (fins a les 4.00h).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.12.162.179

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.