Divendres, 26 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 18 de Setembre del 2017

El Ple exigeix una comissió de recerca en Les Corts

Folgado: “els veïns necessitaven que el seu Ajuntament els haguera informat que s'havia pres mesures i que l'aigua dels seus habitatges no tenia legionel·la, cosa que no va ocórrer”.

La moció del Partit Popular tira endavant amb els vots a favor dels populars, Compromís i Ciutadans, l'equip de govern del PSOE va votar en contra. En aquesta moció s'insta al fet que Ros convoque d'urgència una comissió per a explicar totes les mesures que s'han pres des del mes de juliol en l'Ajuntament, després del requeriment de Salut Pública el 12 de juliol, després d'haver-se detectat casos de legionel·la en el municipi, segons assenyalava aqueix requeriment. També, el govern local deu informar als veïns de Calicanto de les mesures adoptades i de les indicacions que deuen prendre en la seua xarxa interior d'aigua.

 

A més, en la moció aprovada s'insta als grups polítics dels Corts, al fet que sol·liciten una comissió de recerca pel brot que va haver-hi aquest estiu en la part de Calicanto pertanyent a Xiva i confrontant amb Torrent.
 
La portaveu del PP, Amparo Folgado va lamentar en el Ple que “hem hagut de presentar aquesta moció perquè davant la preocupació dels veïns de Calicanto, l'equip de govern no els ha informat de les mesures adoptades pel consistori, aquest estiu i ni tan sols se'ns ha informat als grups de l'oposició”. A més, després del Ple, Folgado critica que “es neguen a informar i fins i tot hagen votat en contra de donar informacions votant en contra d'aquesta moció, la qual cosa solament es pot traduir en falta de transparència per part del govern de Ros”.
 
Encara que totes les anàlisis que s'han pres a Torrent durant l'estiu, han donat negatiu, els veïns de Calicanto (Torrent) no han tingut cap informació sobre açò, tampoc han sabut que l'Ajuntament de Torrent hiperclorà l'aigua de la ciutat a instàncies de Salut Pública. Per açò Folgado va lamentar que “els veïns de *Calicanto i amb habitatges adjacents a Xiva no han estat informats per l'Ajuntament de Torrent i de tot, han hagut d'assabentar-se per la premsa”.
 
Els populars han denunciat que “després de descobrir-se els casos i els dos morts, sent un de Torrent, els veïns necessitaven que el seu Ajuntament els haguera informat que s'havia pres mesures i que l'aigua dels seus habitatges no tenia legionel·la, cosa que no va ocórrer”.
 
La moció del Partit Popular va ser aprovada amb el suport de Compromís i Ciutadans, l'abstenció de *Guanyant i els vots en contra del Partit Socialista.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.14.240.178

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.