Dimarts, 16 de Abril del 2024

Actualitzada Dilluns, 15 de Abril del 2024 a les 12:26:12 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 15 de Setembre del 2017

Esta vesprada arranca la Setmana de l’AgriCULTURA amb l’exposició “Aigua i Dona”

Entre les moltes activitats lúdiques i culturals, destaca l’homenatge al Tribunal de les Aigües, Patrimoni de la Humanitat, i que comptarà amb la presència del Síndic de les Sèquies

Hui comença la II Setmana de l’AgriCULTURA a Torrent organitzada per l’Ajuntament de Torrent i en col·laboració amb la Caixa Rural. En esta segona edició s’ha preparat una programació plena d’activitats culturals i lúdiques per a tots els públics dedicats a dos grans conceptes que són fonamentals dins de la tradició agrícola valenciana: aigua i dona.

 

Esta vesprada es inaugurarà l’exposició ‘Aigua i dona’; un viatge a traves de la riquesa dels pous del terme municipal, el reg mil·lenari, els transvasament Xúquer – Túria, la Toma 12 al terme de Torrent o el Tribunal de les Aigües, Patrimoni de la Humanitat, que tindrà el seu moment de protagonisme en un homenatge el dimecres dia 20, a les 19.30 hores al Museu Comarcal de L’Horta Sud.

Amb una xarrada es podrà conèixer de més a prop la justícia basada en els principis d’oralitat, concentració, rapidesa i economia. L’acte comptarà amb la presència dels Síndics de les Sèquies del Tribunal, i de diferents representants. El públic podrà conèixer, mitjançant material gràfic, audiovisual, un documental històric i panells informatius, la informació des del segle XIII, dels agricultors i regants es regeixen per antigues ordenances des de l’època de l’al-Àndalus.

 

El regidor d’activitats Lúdiques, Alfred Costa, ha destacat la importància d’esta activitat per a Torrent: “Anem a rebre al Museu Comarcal el Síndics del Tribunal de les Aigües, per a descobrir la importància del patrimoni hídric del nostre municipi, però també dels restes de pobles de la comarca. Es tracta d’una jornada de gran importància i rellevància on descobrirem diferents aspectes d’este Tribunal tant important en la nostra història”.

L’exposició està oberta al públic i es poden fer visites guiades gratuïtes, adaptades als centres educatius, associacions i entitats socioculturals. Per a públic general sense reserva prèvia: de dilluns a divendres a les 19.00 h. Dissabte, diumenge i festius a les 12.00 h i a les 19.00 h. Per a més informació: https://www.educaixa.com/-/edu-h2ohlos-secretos-del-agua-de-tu-ciudad

 

 

 

 

 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.18.87

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.