Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 10:36:32 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 15 de Setembre del 2017

L'Auditori presenta nova temporada

L'escenari torrentí inaugura temporada amb “El test”, una comèdia protagonitzada per Luis Merlo, Antonio Molero, Maru Valdivieso i Itziar Atienza, en la qual un simple test de personalitat destaparà la personalitat i els secrets millor guardats dels seus personatges, els obligarà a posar preu als seus principis i els espentarà a prendre una decisió que canviarà les seues vides

El dissabte 30 de setembre, l’Auditori de Torrent inaugura temporada amb “El test”, una comèdia protagonitzada per Luis Merlo, Antonio Molero, Maru Valdivieso i Itziar Atienza, en la qual un simple test de personalitat destaparà la personalitat i els secrets millor guardats dels seus personatges, els obligarà a posar preu als seus principis i els espentarà a prendre una decisió que canviarà les seues vides. També la música serà protagonista en la inauguració de la temporada: el Grup Illana, presentarà el diumenge 1 d'octubre una recopilació dels seus treballs discogràfics, en un concert que porta per títol “Memòries” i que commemora el XX aniversari de la seua creació; una selecció musical que combina els estils més diversos, des del romanticisme alemany, fins a la bossa nova i el jazz, comptant amb molts dels músics del panorama clàssic i jazzístic que han col·laborat amb el Grup Illana al llarg d'aquests vint anys. 

 

En aquest últim trimestre de l'any, l’Auditori de Torrent aposta per una programació variada, tant en gèneres, com en continguts i formats, amb la qual pretén arribar a un gran ventall de públic. Així, en l'apartat musical, a més del GrupIllana, tindrem l'ocasió d'escoltar a un altre valencià, Josep Aparicio APA, cantaor d’estil que visitarà l’Auditori per a presentar el seu últim treball “Flamencianes”. I també valenciana és la formació coral Neovocalis, que ens submergirà en la màgia del Nadal amb un original i suggeridor concert que porta per títol “Carolsand Christmas Songs”. La música simfònica arribarà de la mà de l'ORA SympnohyOrchestra, una agrupació ja habitual en la programació de l’Auditori, que aquesta vegada portarà dos programes: “Clàssics a la Carta”, amb obres de Mendelssohn, Schumann, Fauré,Bizet, Tchaikovsky o Dvorak, i el tradicional “Concert d'Any Nou” (ja al gener de 2018). Els afeccionats a l'òpera tenen 2 cites a les quals no poden faltar: “Carmen” de G. Bizet i “El Barber de Sevilla” de G. Rossini.

 

I per als amants del flamenc, una nova edició del Festival Flamenc de Torrent, que enguany compta amb el gran guitarrista Vicente Amic, que ve a l’Auditori a presentar el seu últim treballe “Memòria dels sentits”, un àlbum que suposa una tornada als seus orígens flamencs; el cante arribarà de la mà d'Antonio Reyes que, acompanyat a la guitarra per Diego Amaya, farà gala d'un art i una tècnica que, tal com avalen les crítiques, recorda als dels grans mestres del cante. I en l'apartat del ball, “Pur Sacromonte”, el nou espectacle d'una jovencísima però prometedora Alba Heredia, guanyadora del premie Desvergonyiment del Festival de les Mines.

 

La programació teatral arriba ben carregada aquesta temporada. A més de Luis Merlo en “El test”, comptarem amb la presència de Juan Diego, protagonista del clàssic de Tennessee Williams “Una gata sobre una teulada de zinc calent”; Carmen Machi, que interpreta en “L'autora de les Meninas” a una monja especialitzada a reproduir grans obres pictòriques; en “Herois”, Juan Gea, IñakiMiramón i Luis Varela seran tres veterans guerra que viuen els seus últim dies en un hospital militar; José Luis Gil interpreta a un intens “Cyrano de Bergerac” en una nova adaptació d'aquest clàssic d'Edmond Rostand; els sempre originals i divertits Ron Lalá ens brindaran en “Cervantina” la seua peculiar visió de l'obra d'un dels grans de la literatura universal; i en “El cíclope i altres rareses d'amor”, Eva Isanta i Manu Baqueiro ens demostraran que l'amor no és aqueix conte de fades que ens van explicar quan érem xicotets.

 

També el teatre valencià té la seua representació en la programació de la nova temporada. “La millor cançó del món” de Jaime Pujol i Diego Braguinsky i “L’últim viatge de CaryGrant” de Manu Valls, són un magnífic exemple del bon fer de les companyies de teatre valencià. I com a novetat enguany, l’Auditori de Torrent acollirà la Mostra de Teatre Amateur“Juan Manuel Ferraro”, que en la seua desena edició comptarà amb la participació de CarabauTeatre (Alaquàs), EscudellaSomnis Teatre (Muro d'Alcoi) i Coturno Teatre (Torrent).
En l'apartat de dansa, comptarem amb la visita del Russian National Ballet que representarà el clàssic “Giselle”, i de Thomas Noone Danse, companyia de dansa contemporània, que posarà en escena una versió del mite de “Medea” de Eurípides.

 

Amb la finalitat de fomentar l'afició al teatre dels més xicotets i també d'obrir la programació a les famílies, l’Auditori ha preparat una programació infantil d'allò més variada: “Canonades”, un espectacle multidisciplinari de teatre, dansa i circ, entorn del nostre recurs natural més preuat, l'aigua; “Amour”, un cant a l'amor, a la curiositat i a la comprensió a través del teatre gestual; els sempre divertits pallassos Pla de Circ Gran Fele en “Pla, Pla i Cia.”; “Hi ha una mica més avorrit que ser una princesa rosa?”, una divertida funció que tracta valors tan essencials com la igualtat de gènere o el dret de xiquetes i xiquets a triar lliurement sobre la seua pròpia identitat; i, finalment, una eixelebrada versió de “La bella durmiente”.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.219.236.62

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.