Dissabte, 27 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 26 de Abril del 2024 a les 13:32:43 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 12 de Setembre del 2017

Vora 16.000 alumnes inicien el curs escolar a Torrent

L’alumnat d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat, cicles formatius i educació especial ha començat les classes en els diferents centres públics i concertats de la ciutat

Les portes dels col·legis de Torrent s’obriren ahir de matí per a rebre l’alumnat que inicia les classes del curs 2017-2018. Prop de 16.000 alumnes, pertanyents a centres públics i concertats, es van incorporar a les aules d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat, cicles formatius de formació professional i educació especial.

Els centres d'educació infantil han rebut vora 3.000 xiquets i xiquetes, d’entre els quals un miler començaven per primera vegada la seua etapa escolar. Quant a l’alumnat d’educació primària, uns 6.500 iniciaren ahir les classes. Per la seua banda, l’ESO ha acollit prop de 4.000 alumnes en el seu primer dia. En batxillerat i cicles formatius, la xifra oscil·la aproximadament en 1.300 estudiants en cadascun. I finalment, més de 300 alumnes de les aules d'educació especial estan inscrits en el curs 2017-2018.

Patricia Sáez, regidora d'Educació, ha visitat este matí el centre Sant Pasqual per a donar la benvinguda als alumnes i comprovar de primera mà l'inici de les classes dels escolars que han arribat als seus col·legis amb gran il·lusió i alegria. “Ahir va ser un dia important per als xiquets i xiquetes de Torrent; un dia de nervis per als estudiants ja que comencen un nou curs. Per a rebre’ls com es mereixen, s’han dut a terme, durant els mesos estivals, diferents tasques de reforma en els centres públics per a posar-los a punt i iniciar el curs amb les millors condicions”, ha assenyalat la regidora.

Entre les millores s’ha substituït el fibrociment en els sostres de diversos centres, com el dels CEIP Sant Pasqual, Sant Joan Baptista i Antonio Machado. A més, s’han millorat les calderes, s’han canviat les finestres per a un millor consum energètic, s’han netejat les cobertes, s’han reparat els patis i s’han pintat les instal·lacions.

I com a mesura per a reduir les despeses de la tornada al col·legi de l’alumnat, l’Ajuntament de Torrent, a través de la Delegació d'Educació, ha convocat una sèrie de beques i ajudes destinades a l’adquisició de material didàctic, preferentment, i de llibres de text per a l’alumnat de centres sostinguts amb fons públics. Un total de 80.500 euros es repartiran entre educació infantil de segon cicle, educació primària, educació secundària obligatòria, educació d’adults i música i dansa. El termini per a presentar la documentació finalitza el 20 d’octubre.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.16.66.206

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.