Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 06 de Setembre del 2017
MEDI AMBIENT

L'Ajuntament pròrroga el contracte de la gossera investigada per presumpte maltractament

La gossera, ubicada en Vinaròs, va ser denunciada per una protectora d'animals per uns presumptes delictes de maltractament d'animals i està sent investigada pel SEPRONA per la qual cosa Compromís ha tornat a demanar la reunió urgent del consell animalista

L'Ajuntament ha prorrogat el contracte amb la gossera de Vinaròs un any més. Aquesta empresa és l'encarregada de la recollida d'animals abandonats en Torrent i fa unes setmanes va ser denunciada per una protectora animal per presumptes delictes de maltractament, per la qual cosa està sent investigada pel SEPRONA. Per aquesta raó Compromís ha tornat a demanar la reunió urgent del Consell Animalista. El seu regidor, David Baviera ha advertit es tracta d'un nou incompliment per part del govern del PSOE, en concret de la Regidoria de Drets dels Animals, que es va comprometre a tractar l'assumpte de la custòdia, adopció i recollida dels animals primer en el Consell de Protecció, òrgan que fins ara només està constituït però sense que s'haja produïda cap reunió que aborde la problemàtica animalista a Torrent. 

 

Aquestos compromisos incomplerts estan arreplegats al Reglament del Consell Municipal de Convivència i Protecció dels Animals, en vigor des del 6 de juny de 2016, on en el seu article 3.1 "Atorga al Consell el desenvolupament de les competències municipals en matèria de protecció animal". A més al seu article 3.3.K li assigna a aquest Òrgan la competència de "Visitar i inspeccionar les instal·lacions de la contracta o el conveni lligat a les concessions d'arreplegada, custòdia o benestar animal de l'Ajuntament de Torrent".

 

Baviera ha explicat que la Junta de Govern Local va signar el contracte amb la concessionària el dia 01/09/2016, per un any, i ara mitjançant  resolució de la Junta de Govern Local s'ha tornat a renovar aquesta concessió per un any, amb efectes des del 01/09/2017, i sense consultar als membres del Consell, incomplint-se per tant els esmentats articles del Reglament Municipal. Finalment des de Compromís han adreçat al govern del PSOE a què els Òrgans i els Reglaments municipals estan per a convocar-se i acomplir-se respectivament, recordant a l'alcalde Ros que aquest tipus de decisions obvien la democràcia i la participació ciutadana al menysprear tant als grups municipals com a les protectores d'animals representades al Consell.

 

"Respectem els temps i anem a esperar"

El portaveu del govern socialista, Andrés Campos, ha volgut aclarir que "anem a esperar a veure el que dicta la justícia i segons el resultat actuarem com hàgem de fer-ho, concorde a la llei". Campos ha volgut deixar clar que "s'ha establit un fort control sobre l'empresa de recollida d'animals perquè no ocórrega el que ha passat amb la Cotxera, per exemple. Ara el control sobre les empreses que presten un servei municipal estan sent controlades i fiscalitzades i ho estem fent amb aquesta empresa".

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.83.187.36

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.