Dimecres, 08 de Maig del 2024

Actualitzada Dimarts, 07 de Maig del 2024 a les 13:17:35 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 25 de Agost del 2017

Calicanto està lliure de legionel·la a Torrent

Segons ha confirmat Aigues de L'horta a este periòdic, la xarxa de la urbanització Calicanto de Torrent gens té a veure amb la xarxa de Xiva, així mateix els pous des dels quals se subministra la urbanització de Calicanto de Torrent són diferents del que subministra l'aigua al dipòsit Santo Domingo de Xiva.

L'empresa mixta municipal que gestiona l'aigua en Calicanto ha assegurat que no s'han detectat incidències algunes en les proves puntuals preses. “Aigües de L’horta realitza els controls analítics que estableix la normativa de qualitat d'aigües de consum i l'autoritat sanitària. Aquests controls analítics s'intensifiquen en l'època estival i es porta un rigorós control del nivell de clor en la xarxa, en continu en els dipòsits mitjançant analitzadors de clor connectats amb el sistema de telemando i telecontrol d'Aigües de L'Horta, com en mostres puntuals preses diàriament pel nostre personal en diferents punts de la xarxa sense que s'haja detectat incidència algun”, han respost a aquest periòdic.

Segons Aigües de L'Horta, l'aigua de la urbanització Calicanto de Torrent està lliure de legionel·la com es va remetre en el seu moment a l'autoritat sanitària “i per a tranquil·litat dels veïns no s'ha pres cap mesura ni en els dipòsits ni en la xarxa de proveïment”.

El 4 d'agost, l'empresa va llançar un comunicat en el qual assenyalava que “de manera transitòria s'ha detectat, en la xarxa d'Aigua Potable de la Urbanització Cims de Calicanto, que l'aigua supera la concentració màxima de NITRATS. SANITAT qualifica l'aigua com "NO APTA PER Al CONSUM, amb restricció d'ús per a beguda i preparat d'aliments, pudiendose utilzar per a qualsevol altre ús" com a conseqüència de les pluges, segons aclareixen. Aquest avís, no tindria relació amb l'augment de clor que va ordenar Salut Pública al juliol en el casc urbà després del primer cas de legionel·la. A més, el perill per a la població no es produeix per ingestió sinó per les xarxes de sanejament i a través d'aigua vaporitzada ja que el bacteri prolifera en les instal·lacions de grans torres de refrigeració.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.190.152.38

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.