Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 25 de Agost del 2017

Educació retira els sostres de uralita en tots els col·legis públics de Torrent

Amb la substitució en els col·legis de Sant Pascual, Sant Joan Baptista i Antonio Machado, s'ha acabat aquest material contaminant quan es deteriora en tots els col·legis de la xarxa pública. Les obres ha sigut realitzades per l'empresa pública Nous Espais que porta ara el manteniment centralitzat.

A pocs dies de l'inici del curs escolar, previst per a l'11 de setembre, la regidoria d'Educació ja té preparats els centres escolars. Entre les actuacions més importants, l'adequació de les aules prefabricades del col·legi L'Encarnació, amb les quals es donarà inici a les obres d'ampliació del centre d'educació especial. A aquesta intervenció del Consell, se sumen les 40 actuacions de manteniment que està desenvolupant l'Ajuntament durant aquests mesos a través de l'empresa pública Nous Espais, amb un pressupost de 50.000 euros, en els 11 col·legis de la ciutat. Açò s'afig als 38.000 euros que s'han destinat a millorar el sistema elèctric d'alguns d'ells.

El gruix de la inversió s'ha destinat, segons comenta la regidora, al canvi de finestres de molts dels edificis que permet, al seu torn, un estalvi en el consum energètic, com és el cas del Juan XXIII on s'ha substituït el finestral del menjador. En el col·legi Verge del Rosario, per a millorar l'accessibilitat s'ha construït una rampa en el pati i en el Sant Joan Baptista s'ha reparat el sòl del gimnàs. També s'ha talat un arbre en el col·legi Federico Maicas per a evitar el perill i s'han realitzat treballs de poda en la majoria. A més, s'han executat obres de manteniment ordinari en tots els centres, com la impermeabilització de cobertes i neteja de canalons, reparacions elèctriques, reparació de calderes, treballs de jardineria i pintura d'aules, entre moltes altres més.

A açò es suma la inspecció reglamentària de les instal·lacions elèctriques en baixa tensió dels centres. En este tema s'han invertit 38.000 euros per a garantir la seguretat dels usuaris així com adequar aquestes instal·lacions a la normativa actual.

Inici del curs escolar 2017/18
Aproximadament 16.000 alumnes s'incorporaran a les aules d'Educació Infantil, Secundària i I.S.O, Batxillerat i Cicles formatius. Un dels grans canvis per a aquest nou curs és l'habilitació d'aules provisionals per al trasllat de l'alumnat del Col·legi Públic d'Educació Especial L'Encarnació per a realitzar les reformes i millores oportunes en el centre. 

Patricia Sáez, regidora d'Educació, ha visitat diversos centres per a observar les reformes que s'han realitzat en ells i ha declarat que “aprofitant les vacances de la comunitat educativa, s'ha procedit a la millora i la posada a punt de tots els centres públics de la localitat i que l'inici de classes transcórrega amb total normalitat i en les millors condicions per a tots i totes”. Se seguiran realitzant canvis en els pròxims mesos fins a desembre, però que no interrompran l'avanç del curs escolar als alumnes.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.90.211.141

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.