Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 14 de Agost del 2017

El carrer Gómez Ferrer, tallada al tràfic durant un mes per obres

L'Ajuntament ha aprofitat el mes d'agost per a fer les obres de millora de la xarxa de pluvial del nord de la ciutat per a evitar inundacions com les que es registren cada any en els baixos d'aquesta zona. Per a açò, quedarà tancada al tràfic des del dia 16 d'agost una de les principals vies d'eixida cap a Alacuás i Aldaia.

Els torrentins que tornen de vacances aquesta segona quinzena es van a trobar amb una sorpresa, el tall del carrer Gómez Ferrer, que quedarà tallada durant un mes per obres de millora en la xarxa de clavegueram. Les parades d'autobús també quedaran anul·lades, i es desplaçarà la línia al carrer de l'Ermita i carrer València. Els cotxes també tindran limitat el seu pas sol a comerços i veïns. Quedara totalment tallada el carrer des del carrer Sant Tomás fins a la rotonda. 

El projecte, que té com a pressupost 231.000 euros, millorarà i reduirà els problemes que ocasionen, tant en els vianants com en el tràfic, els forts episodis de pluges L'ajuntament de Torrent, a través de l'empresa municipal Aigües de l'Horta, ha dissenyat un projecte per a iniciar unes obres que milloraran el drenatge d'aigües pluvials en el carrer Gómez Ferrer, entre els carrers Sant Tomás i València. La finalitat principal del projecte és millorar i reduir l'impacte que produeixen els episodis de pluges torrencials en el casc urbà de Torrent, a més de reduir el cabal entrant a la EDAR en episodis de pluja amb la reconexión de nous sistemes de captació d'aigües pluvials, amb el que s'està reduint l'alleujament al mig receptor, ja que actualment la EDAR de Torrent és incapaç de tractar tot el cabal entrant davant fortes pluges.

Es construirà un col·lector pluvial que tindrà una capacitat de 155,77 metres de longitud, anirà des del pou situat en l'encreuament del carrer Gómez Ferrer amb el carrer Sant Tomás, fins a l'entroncament amb el pou de capçalera del col·lector pluvial existent, situat en la intersecció amb carrer València. A més, s'instal·laran els sistemes de captació en els punts baixos, que inclou la instal·lació de reixes Tramex i embornals Delta 75. “En l'actualitat, el carrer Gómez Ferrer no té cap xarxa d'aigües pluvials, no obstant açò, hi ha instal·lats diversos embornals que estan connectats a la xarxa unitària. Però davant situacions de pluges, en diversos punts baixos es produeix embassada, situació que afecta tant als vianants com al tràfic, per açò es va a millorar els sistemes de captació d'aigua superficial i evitar aquestes situacions”, ha explicat l'alcalde Jesús Ros.

Després de l'estudi realitzat per Aigües de l'Horta, s'ha definit la necessitat de desviar una de les línies d'aigües negres per a aconseguir assegurar la futura continuïtat del col·lector pluvial, projectat tant aigües a dalt com en els carrers adjacents. També s'inclou l'execució d'un col·lector PVC corrugado SN8 de color teixisca de DN 400 mm, la finalitat del qual és connectar els dos col·lectors de la xarxa de sanejament existent situats a banda i banda de la calçada. D'aquesta manera estem assegurant la futura continuïtat del col·lector pluvial aigües a dalt de Gomez Ferrer, alhora que ens permet executar el col·lector pluvial amb major folgança de pendent ja que s'evita l'encreuament amb el col·lector d'aigües negres. Aquest tram projectat té una longitud total de 12 metres.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
34.201.8.144

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.