Divendres, 19 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 07 de Agost del 2017
URBANISME

Aigües de l'Horta renova la xarxa d'aigua de El Pantano

L'empresa assumirà el submnistrament de l'aigua en la urbanització amb aigua del pou fins que concloguen les obres de connexió amb la xarxa municipal

Aigües de l'Horta ha assumit el subministrament de l'aigua en la urbanització del Pantano, després que l'Ajuntament haja arribat a un acord amb el propietari del pou que durant dècades ha prestat aquest servei. No obstant açò, l'aigua "no és apta per al consum" fins que concloguen les obres que compten amb un termini d'execució d'un mes, segons la circular emesa per l'empresa als veïns. En aquesta missiva, l'empresa comunica l'avanç del projecte que va rebre el vistiplau dels tècnics el passat 7 de juliol i l'autorització de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) el dia 27, després de la qual es va iniciar l'actuació sobre el terreny. A partir d'ara, és l'empresa Aigües de l'Horta la que assumeix el subministrament amb la mateixa aigua del pou però "utilitzant la xarxa existent".En aquesta línia, en la carta s'adverteix que aquesta xarxa "no reuneix les condicions de servei més adequades" però que es tractarà "d'oferir el millor servei possible, malgrat aquesta circumstància", fins que finalitze l'actuació.
 

El projecte global que permetrà que les prop de 200 vivendes de la urbanització del Pantano disposen d'aigua potable té un cost de 900.000 euros. La solució del traçat de la xarxa "és la més econòmica" i consisteix a connectar amb el col·lector general del polígon industrial amb una canonada dúctil de 110 mil·límetres de diàmetre. Després es derivarà i s'allotjarà en una rasa de 80 centímetres de profunditat, protegida enfront del tràfic i les dilatacions. En total es realitzaran 206 escomeses en les parcel·les existents, amb clau de registre i comptador amb telelectura per a prevenir fugides. Aquesta és la part que més veus discordantes ha creat entre els veïns ja que el cost d'entrar l'aigua fins als habitatges serà a càrrec de cadascun dels propietaris i suposa un increment en els rebuts en prop de 80 euros mensuals, amb un pagament ajornat de deu anys, que s'han de sumar a la taxa Tamer que fins avui no tenien ja que l'aigua provenia d'un pou.
 

No obstant açò, el projecte respon a una reclamació de l'associació de veïns que valora els avantatges de sumar-se al subministrament municipal d'aigua potable. Entre elles, la millora de la infraestructura i acabar amb els corts d'aigua que, l'estiu passat, també van patir a causa del baix nivell i d'una avaria en el pou A més, suposa l'increment del cabal i la pressió de la xarxa, es disminuiran les pèrdues per l'eliminació de les fugides i es reduiran els casos de manteniment i reparació de la xarxa. També s'instal·laran noves boques contra incendis.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.16.70.101

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.