Dijous, 18 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 17 de Abril del 2024 a les 10:35:06 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 13 de Juliol del 2017

Torrent és una ciutat transparent segons l'ONG Transparència Internacional Espanya

L'informe, realitzat per l'organització Transparència Internacional Espanya, situa a la ciutat com un dels municipis més transparent de tota Espanya

L'organització no governamental Transparència Internacional Espanya va presentar, el passat 7 de juliol, els Resultats de l'Índex de Transparència dels Ajuntaments 2017 (ITA), en el qual la ciutat de Torrent es troba entre els 25 municipis de tota Espanya, d'entre els 110 més grans, que compleix amb el 100% de transparència. A més és l'únic de tota la província de valència que aconsegueix aquesta posició; i respecte a la Comunitat Valenciana, solament ho aconsegueixen Torrent i Alacant.

El regidor de Transparència, Alfred Costa, ha assenyalat la importància d'aconseguir aquest percentatge de transparència per a la ciutat. "I aquest compromís amb la transparència ho traslladem a tot el teixit associatiu veïnal, cultural o festiu. És importantíssima la cultura de la cogestió dels recursos públics municipals. Que existisca corresponsabilitat implica de manera inequívoca a tota la ciutadania en la presa de decisions, no solament per saber amb anticipació les prioritats dels usuaris a través de consultes eficaces, sinó a fer-los copartícips durant el desenvolupament d'aquestes accions siguen urbanístiques, culturals, educatives, esportives o socials", ha assenyalat Costa.

En aquesta sisena edició de l'Índex, s'han avaluat un conjunt integrat de 80 indicadors relatius a les sis àrees de transparència: Transparència activa i Informació sobre la Corporació municipal; Relacions amb els ciutadans i la societat, i participació ciutadana; Transparència economicofinancera; Transparència en les contractacions, convenis, subvencions i costos dels serveis; Transparència en matèries d'Urbanisme, obres públiques i medi ambient; i Dret d'accés a la informació.

En el primer informe, realitzat l'any 2008, Torrent aconseguia la mitjana de 50% de transparència; una xifra que ha pujat considerablement en els últims anys. A més, els ítems de transparència s'han endurit en els últims anys, la qual cosa és més difícil aconseguir el 100%. "El treball realitzat per aquest equip de govern ha aconseguit situar a Torrent entre les ciutats espanyoles més transparents. Som una ciutat més moderna, més propera amb els ciutadans i ciutadanes, i que compleix amb tots els indicadors de transparència a causa d'una bona eficàcia de la gestió", ha destacat el regidor de l'àrea Recursos i Modernització, Andrés Campos.

Les 25 ciutats que compleixen el 100% de transparència en tots els indicadors són: Torrent, Alacant, Alcobendas, Baracaldo, Barcelona, Bilbao, Getxo, Gijón, Girona, Huelva, Jerez, Las Palmas, Les Fregues, León, Lleida, Logronyo, Madrid, Manresa, Oviedo, Pozuelo de Alarcón, Sant Cristóbal de la Llacuna, Soria, Terrassa, Torrejón d'Ardoz, i Vitòria. A més, l'informe assenyala que només un 44% dels municipis no aconsegueix el 90%, i la mitjana ha obtingut el 89,7 %.

Pot consultar-se tota la informació i l'informe en el següent enllaç: http://transparencia.org.es/ita-2017/

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.149.214.32

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.