Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimarts, 23 de Abril del 2024 a les 11:39:51 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dilluns, 10 de Juliol del 2017

Dones amb Compromís demana la retirada de la publicitat de la trobada del club La Rabosa

Des del col·lectiu de Dones amb Compromís per Torrent s'ha demanat la retirada de la publicitat d'una trobada motera que tindrà lloc el proper 16 de juliol a Torrent i que organitza el club La Rabosa per tindre un caràcter obertament sexista i atemptar contra la dignitat de la dona. 

En paraules de la Portaveu del col·lectiu feminista de Compromís, Meritxell Peris, "en la publicitat es cosifica la dona només com a objecte passiu. En 7 de les 9 fotos, se'ns presenta amb bikini o banyador i en actitud únicament de distracció per a la mirada del mascle". 

 

Així mateix, Meritxell Peris ha valorat que "la publicitat no es pot emmarcar en uns codis propis de l'activitat motera, ja que hi ha dones que segueixen aquest mode de vida i són membres actius de la comunitat, sent unes grans pilots de moto, però en la publicitat només se'ns veu com a acompanyants o que anem de paquet: només se'ns valora en tant que distracció o reclam, no com a moteres que participen de la trobada". 

 

Per la seua part, la regidora del grup municipal de Compromís a Torrent, Carme Silla, ha considerat com a positiva l'actuació de la Conselleria d'Igualtat, que ha alertat d'aquesta publicitat i n'ha demanat la retirada: "hem de ser molt sensibles amb aquest tema, ja que, de manera explícita o implícita, aquests continguts fomenten l'estructura patriarcal i masclista que és la que provoca, com a violència màxima i final, que una dona siga assassinada pel terrorisme masclista cada tres dies a l'Estat espanyol. És necessari educar en tots els nivells i que quede clar que aquestes actituds masclistes no són benvingudes en la nostra societat". 

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.172.115

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.