Dimecres, 24 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 07 de Juliol del 2017
POLÍTICA

L'Ajuntament demanarà mantindre la Senyera de la Torre indefinidament

El ple va rebutjar la moció presentada per Compromís que alerta del perill del pes del masteler sobre el monument torrentí, i recordava la caducitat del permís donat per Cultura només per als actes del 9 d’Octubre de 2014. Després d'un intens debat, PSOE, PP i Ciutadans van recolzar una esmena perquè es demanen nous informes i sol·licitar una autorització perquè onege de forma indefinida si no existeix risc per al monument.

Com s'esperava, el debat de la Senyera sobre la Torre, a més d'intens, anava a ser llarg, i ho va ser. Després de més d'una hora de debat, PSOE, PP i Ciutadans van traure endavant una esmena per la qual la senyera es mantindrà provisionalment sobre la Torre fins que es tinguen nous informes sobre l'afectació del masteler des que es col·locara fa tres anys. 
 

La moció presentada per Compromís demanava la retirada immediata. “Els informes tècnics ens donaven un permís sol per als actes del 9 d'octubre de 2014 i s'han sobrepassat àmpliament”, advertia el regidor de Compromís, David Baviera, que va arribar a utilitzar la paraula “prevaricació” per a descriure l'incompliment del permís del Consell de Cultura.


Dies abans del ple, des del Partit Popular s'havia iniciat una campanya a través de les xarxes socials i amb el hasthag#LaSenyeraNoEsToca en la qual insinuava que que la moció de Compromís el que pretenia era que es retirara la Senyera de la Torre. El debat entre blaverisme i catalanisme també es va reproduir en el ple. La popular Amparo Folgado va arribar a dir que no sabia que li pesava més a Compromís, “si el masteler o el blau de la Senyera”. Durant el debat, Baviera també va recriminar al PSOE que hagueren canviat el vot de comissió, favorable a la moció de Compromís i ara hagueren presentat una esmena conjunta amb el PP a la totalitat perquè no s'aprovara. “Tenen més por als mitjans del PP i a la xarxes socials que a la preservació de la Torre”, li va assenyalar el regidor de Compromís.
 

El debat va donar fins i tot fins a para lliçons d'arquitectura. El portaveu de Cs, Enrique Campos, va mostrar un document elaborat per la seua formació per a explicar que el pes principal s'exercia sobre un mur de càrrega de la Torre que naix des del sòl fins a l'últim pis d'un metre d'amplària per a argumentar que segons ells no hi havia perill. Amb ironia, el regidor David Baviera va arribar a dir que la Generalitat s'estava perdent a un magnífic tècnic i “no sé que fa el conseller de Cultura pagant tants diners a tècnics professionals si els tenim a vostès”.


Tant el portaveu del PSOE com el propi alcalde van cridar a evitar una lluita per la senyera, i tractar d'arribar a un acord. Al final de debat, l'alcalde Jesús Ros va intentar convèncer a Compromís de donar-se una mica de temps per a tenir més informes “per a no haver de desfer una cosa, que potser no fa falta desfer”. 
A pesar que Compromís va demanar el vot nominal, va ser rebutjat amb el vot en contra del PP, i l'abstenció de la resta de grups.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.191.216.163

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.