Divendres, 29 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 06 de Juliol del 2017
CULTURA

El millor jazz arriba a Torrent amb Jazz Panorama

Del 20 al 22 de juliol, es donen cita en el seu escenari grans artistes del gènere, en un festival que sempre s'ha caracteritzat per la qualitat de les seues propostes, i pel seu variat repertori d'estils i procedències

Un any més, l’Auditori de Torrent presenta el cartell del seu Jazz Panorama 2017 amb una bona mostra del millor jazz nacional i internacional. Del 20 al 22 de juliol, es donen cita en el seu escenari grans artistes del gènere, en un festival que sempre s'ha caracteritzat per la qualitat de les seues propostes, i pel seu variat repertori d'estils i procedències. Així, en aquesta edició, el festival s'inaugura amb la compositora, pianista i cantant nord-americà Kandace Springs, que arriba des de Nashville (Tennessee) per a presentar “Soul Eyes”, el seu àlbum de debut amb la prestigiosa Blue Note Records. Acompanyada per Dillon Treacy a la bateria i Jesse Bielenberg al contrabaix, oferirà un concert que reuneix múltiples estils musicals (hip-hop, soul, R&B…) baix un personalísim segell que converteix a Kandace Springs en una de les artistes revelació del jazz internacional.

 

Una altra revelació musical, aquesta vegada procedent de Brasil, és Maria Gadú. Coneguda en els seus inicis com la xiqueta prodigue de la música brasilera, i apadrinada pel gran Caetano Veloso, finalment, ha trobat la seua pròpia veu, el seu propi rumb com a cantant i autora. Intimista, però també disposada a l'experimentació. La seua veu i la seua guitarra, sempre presents, vénen acompanyades d'altres elements amb els quals crea les textures, la sonoritat i les atmosferes que cada tema requereix. També les lletres evolucionen cap a un estil menys comercial i més introspectiu. La seua actuació en el Auditori de Torrent forma part del Tour Guelã ao viu, en el qual actuara acompanyada per Federico Puppi, violoncel, Lancaster Pinte, baix i Felipe Roseno, teclat i percussió.

 

Per a tancar el festival, dos artistes llatins que oferiran un programa doble. Per a començar, l'espanyol José Luis Gutiérrez, un artista veritablement inclassificable. Saxofonista virtuós, però també inventor d'instruments, creador d'escenes sonores, compositor de músiques, textos i reptes. Segons el gran Chucho Valdés “Originalísimo i boníssim!!”. Tancarà el concert, el pianista cubà Harold López-Nussa, un dels joves intèrprets de jazz més populars en el seu país, també ha recorregut escenaris internacionals, collint importants premis tant en l'àmbit clàssic com en el jazzístic. Els seus sis àlbums editats posen en relleu no solament el seu virtuosisme i versatilitat com a intèrpret, sinó també la seua vàlua com a compositor i arranjador.

 

Els concerts seran els dies 20, 21 i 22 de juliol a les 22 h en l’Auditori de Torrent. Entrades a la venda en www.auditoritorrent.com i en les taquilles de l’Auditori (dijous de 17 a 20 h, divendres d'11 a 13 h, i des de 2 hores abans del començament de cada espectacle).

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
52.23.203.254

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.