Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dijous, 06 de Juliol del 2017
EDUCACIÓ

Un increment de places en Trinitarias calma les protestes de pares sense plaça

La Generalitat ha autoritzat l'augment de 10 places de 3 anys en un aula que passarà de 15 a 25 després d'unes obres, i també altres 12 places de 4 i 5 anys. Pràcticament la totalitat dels pares i mares que no havien pogut triar col·legi van ser cridats després de la fi d'admissió d'alumnat amb les vacants que s'havien generat altres col·legis com El Drac, Federico Maicas o Antonio Machado. Segons la plataforma de pares creada després de el “caos” d'escolarització, tan sol una família segueix sense plaça triada.

Alleujats i contents, el whatapp no parava de rebre missatges en el grup de la Plataforma de Pares i Mares afectats per la falta de places en els col·legis que van triar. Segons el portaveu de la mateixa, la vesprada d'ahir van començar a rebre telefonades en les quals els preguntaven si seguien estant interessats en els centres que havien sol·licitats. L'increment de 10 places en infantil de tres anys i altres 12 de quatre i cinc anys ha mogut les vacants dels col·legis de manera que pràcticament la totalitat dels pares excepte una família havien comunicat que ja tenien el col·legi triat per al seu fill.


En el cas concret d'un dels seus pares, es van reunir amb l'inspector territorial al costat de l'inspector de zona on els van comunicar la decisió. En aqueixa trobada, segons relata aquest pare, "els transmetem tot el problema que veníem patint des del 8 de juny, aportant proves de llistes on menors amb menys puntuació estaven admesos per davant xiquets amb major puntuació que s'havia quedat fora". Després de la reunió del consell escolar van ser cridats, un a un a cada família per a comunicar-los que els seus fills tenien la plaça.


En un primer moment, els pares informaven que hi havia hagut un augment de ràtio, però la regidora d'Educació, Patricia Sáez, ha aclarit que es deu a un augment de places per una adequació d'aules que ha sigut autoritzada per la Generalitat en el col·legi San José i Santa Ana (Trinitarias).

Un procés d'escolarització que s'ha fet molt llarg
El passat dia 20 van eixir les llistes definitives, i més de 30 famílies es van quedar sense el col·legi desitjat. En un dels casos d'aquesta trentena de famílies, havien dos xiquets bessons separats, un d'ells ho han situat en el col·legi El Moli i un altre en Els Terretes. Una altra mare, amb una xiqueta afectada per assetjament escolar també s'havia quedat sense plaça. En altres casos, xiquets amb menys punts d'una zona entren en col·legis d'una altra zona amb menys punts.


L'endemà, els pares i mares afectats van començar a organitzar-se per xarxes socials, i al poc temps sumava ja 24 persones en un grup de whatsapp, amb el qual a més d'informar-se, no van parar fins a aconseguir parlar amb l'alcalde en el carrer després de no aconseguir una cita amb ell en el seu despatx. Uns altres, desesperats van decidir portar als seus fills a altres poblacions properes, uns altres s'han pagat una guarderia un any més, i uns altres han decidit mobilitzar-se i reclamar i finalment han aconseguit la seua plaça.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.200.145.114

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.