Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dimecres, 24 de Abril del 2024 a les 13:37:18 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 27 de Juny del 2017
EDUCACIÓ

27 famílies, indignades per no poder triar col·legi per als seus fills

Una desena de pares i mares afectats, que s'han quedat sense plaça per als seus fills en els centres d'elecció sol·licitats en primer d'infantil, van envoltar durant més d'una hora a l'alcalde Jesús Ros a la meitat del carrer al costat del ficus de la plaça Bisbe Bell-lloc quan se celebrava del dia LGTBI. Ros els va demanar que es tranquil·litzaren i els va recomanar que escolaritzaren als seus fills en els quatre col·legis públics amb vacants, dues d'ells Centres d'Acció Educativa Singular (CAUS), que va posar-hi més nerviosos a pares.

La divisió en dues zones del mapa escolar, el sorteig de lletra de tall, enguany en la lletra X, i un nou error en el de repartiment de places ha fet que una altra vegada enguany l'elecció de col·legi en primer d'infantil siga un suplici per a moltes famílies de Torrent.


Les nits sense dormir i els nervis van començar per a molts el passat 8 de juny quan van veure que els noms dels seus fills no estaven en les llistes provisionals. “Ens van calmar dient-nos hi hauria una reunió d'urgència al dilluns següent amb el Conseller Marzà per a ampliar places, “però després gens s'ha complit”, després es va filtrar des d'alguns centres que per error s'havien introduït menys places per col·legis de les quals s'haurien, el que va generar igual que l'any passat molta tensió a les portes dels col·legis. "S'ha creat un caos innecessari i una angoixa per a tots nosaltres”, es queixen.

Sense plaça en el col·legi desitjat 
El passat dia 20 van eixir les llistes definitives, i més de 30 famílies es van quedar sense el col·legi desitjat. En un dels casos d'aquesta trentena de famílies, hi ha dos xiquets bessons separats, un d'ells ho han situat en el col·legi el El Molí i un altre en Els terretes. Una altra mare, amb una xiqueta afectada per assetjament escolar també s'ha quedat sense plaça. En altres casos, xiquets amb menys punts d'una zona entren en col·legis d'una altra zona amb menys punts: “Xiquets que tenen menys punts que nosaltres, 7 o 5 en lloc de 12 per proximitat i renda, tenen plaça adjudicada i a més no viuen en la zona del col·legi, però el millor d'açò és que han demanat el col·legi en segona i tercera opció i li l'han atorgat, quan nosaltres demanant-ho en primera, vivint en la zona propera i tenint més punts estem fora”, ha assegurat un portaveu de la Plataforma d'Afectats Sense Opció d'Escolarització ha informat a diversos mitjans de la “ficada de pota” que sembla s'ha realitzat novament enguany a Torrent


L'endemà, els pares i mares afectats han començat a organitzar-se per xarxes socials, i sumen ja 24 persones en un grup de whatsapp, amb el qual a més d'informar-se, no han parat fins a aconseguir parlar amb l'alcalde en el carrer després de no aconseguir una cita amb ell en el seu despatx. Uns altres, desesperats han decidit portar ja als seus fills a altres poblacions properes, uns altres s'han pagat una guarderia un any més, i uns altres han decidit mobilitzar-se i reclamar.

Paraules amb l'alcalde en el carrer
A les peticions de solució en ple carrer realitzades a l'alcalde, han assenyalat que “ens ha dit que ell no pot fer res, que s'han seguit els passos i fet tot de forma correcta i legal, que tot està ben i que portem als nostres fills a aquests col·legis. Ell no pot fer resi amb açò ens hem de conformar, ja que en la reunió que van tenir el divendres 23 no es va arribar a res concret”.


Des de la regidoria d'Educació, “apunten que no és cert que els xiquets es vagen a quedar sense escolaritzar, sinó que no han pogut accedir a les seues opcions però existeixen vacants en la ciutat per a cobrir les places i em referisc a centres ordinaris i no únicament als CAUS”, assenyala la responsable de l'àrea, Patricia Sáez en declaracions al periòdic Les Províncies. La regidora, a més, demana “que no es pose en dubte la bona fama i professionalitat dels centres i professorat de Torrent” en referència als col·legis en els quals encara hi ha vacants.


Els pares han demanat compressió i que es pose en el seu lloc “si portarien als seus fills a centres conflictius en els quals dia sí i dia no està el vehicle de la policia aparcat perquè hi ha algun conflicte, o veus a mares i pares portant als xiquets amb els braçalets de localització que els ha imposat un jutge per delictes comesos subjectes en els turmells”, assenyalen des de la plataforma, que demana que no se'ls utilitze per a "sanejar d'alguna manera la fama i l'aspecte d'aquests centres a costa dels nostres fills i filles, sense importar-los per res unes criatures de no arriba a tres anys en el cas d'alguns”.


Els pares han tractat de parlar amb els inspectors de zona “i en algun cas han retornat la trucada, però en uns altres encara estan esperat al fet que li criden”. Aquest dimarts 27 anem han anat a la direcció territorial a posar més reclamacions perquè els atenga el Director Territorial d'Educació Luis Santiago Estañan Banacloig.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
18.223.196.211

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.