Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 20 de Juny del 2017

El treballadors de l'oficina del DNI a 30 graus

El sindicat avisa que podria haver de seguir els passos de la comissaria de Proveïments, a València, i tancar per altes temperatures


El sindicat CSI·F avisa que l'oficina de tramitació i d'expedició de DNI i passaport en la comissaria de Torrent supera els 30 graus. Aquesta circumstància es deu a la falta de reparació de la climatització i al fet que tampoc, malgrat la petició expressa, han rebut ventiladors. Els sis treballadors i els 110 usuaris diaris pateixen aquestes altes temperatures. El sindicat recorda que la legislació preveu un màxim de 27 graus. La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSI·F) adverteix que la situació a Torrent pot derivar en un fet similar al de Proveïments, a València, on les altes temperatures han obligat a tancar les dependències i traslladar l'atenció a una altra oficina. En tots dos casos, el problema es deu a la falta de reparació de l'aire condicionat.
 

El sindicat explica que el local d'expedició de DNI i passaport a Torrent té el sistema de climatització en mal estat des de fa dos anys. Ha funcionat intermitentment fins al passat hivern, quan es va desbaratar de manera definitiva. Els empleats van portar calefactores propis davant la falta de reparació. El problema persisteix, amb el sistema desbaratat i el Ministeri de l'Interior sense enviar ventiladors reclamats com a solució provisional. La central sindical ha mesurat la temperatura a les deu del matí d'avui, i ja ascendia a 30,5 graus, per la qual cosa la situació es pot agreujar de cara a l'estiu, quan previsiblement farà més calor. També explica que les màquines d'expedició de DNI i passaport, amb el sistema de plastificació de temperatures, transmeten aire calent, per la qual cosa la sensació de xafogor en les dependències augmenta.

 

CSI·F urgeix al Ministeri de l'Interior a reparar la climatització en aquestes dependències. De la mateixa manera, recorda que, segons el Reial decret 486/1997, la temperatura màxima permesa en instal·lacions laborals és de 27 graus, per la qual cosa en el cas de Torrent s'està incomplint, com ja va ocórrer en la comissaria de Proveïments abans del seu tancament aquest dilluns i que va denunciar CSI·F la passada setmana.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.144.116.159

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.