Dijous, 28 de Març del 2024

Actualitzada Dimecres, 27 de Març del 2024 a les 17:54:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Divendres, 16 de Juny del 2017
MODERNITZACIÓ

Torrent aproba en transparència sobre licitacions i contractes públics

El consistori treballa complint amb les polítiques de transparència del consistori publicant els documents en el Perfil del Contractant de la web municipal

L'Ajuntament de Torrent ha superat el control de transparència sobre licitacions i contractes públics, mitjançant la publicació dels mateixos en el “Perfil del Contractant” de la web municipal. Aquest reconeixement, com ha assenyalat el regidor de Modernització i Gestió de Recursos, Andrés Campos, converteix al nostre consistori en “una administració que compleix la llei de transparència internacional i amb açò, es mostra el treball d'aquests anys que correspon i compleix amb les polítiques de transparència del consistori”. 

 

El “Perfil del Contractant” és el mitjà de difusió de les licitacions i contractes municipals que es va crear en 2016, després de l'acceptació de la petició d'adhesió que va sol·licitar el Servei del Contractació de l'Ajuntament de Torrent per a formar part de la Plataforma de Contractació del Sector Públic (PCSP). 
En aquest apartat de la web municipal es publiquen les licitacions municipals d'obres d'un valor benvolgut superior a 200.000 euros i dels contractes municipals superiors a 60.00 euros. Al mateix temps, és també el mitjà de difusió pública de les adjudicacions de les obres benvolgudes amb un valor superior a 50.000 euros i per als contractes superiors de 18.000 euros. És una informació pública que està disponible per a la ciutadania en el següent enllaç: http://www.torrent.es/torrentpublic/inicio/serveis/perfilcontractant.html.

 

L'Ajuntament de Torrent va un pas més i des del mes de maig de 2016 publica a més les licitacions dels procediments negociats sense publicitat (quanties entre 18.000 i 60.000 euros per als contractes de subministrament i serveis i 50.000 i 200.000 per als contractes d'obres). “D'aquesta manera augmentem també la concurrència i transparència en aquest tipus de contractacions i com a conseqüència una major eficiència econòmica en la gestió” assenyala Andrés Campos. Tot açò anticipant-se a la recomanació adoptada pel Consell de Ministres de 16 de desembre de 2016, pel qual s'instrueix a les entitats del sector públic estatal per a donar publicitat a determinats contractes no subjectes a regulació harmonitzada.
 

La Comunitat Valenciana, que ja forma part –per primera vegada- de les deu comunitats autònomes que compleixen amb la publicació dels contractes i licitacions en el Perfil del Contractant gràcies a la labor de transparència d'ajuntaments com el de Torrent, ha sigut a més triada per Transparència Internacional per al desenvolupament d'un programa pilot de prevenció de la corrupció en els contractes públics, un dels focus on més se centralitza aquesta pràctica il·legal.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
44.199.212.254

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.