Dijous, 25 de Abril del 2024

Actualitzada Dijous, 25 de Abril del 2024 a les 12:15:08 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimecres, 14 de Juny del 2017
TRADICIONS

Torrent torna a recuperar el tapís del Corpus

L'aposta per tornar a engalanar el Carrer Major es duu a terme gràcies a la col·laboració de la Caixa Rural Torrent

A escassos dies per a celebrar el tradicional Corpus Christi a Torrent, el regidor de l'àrea de Cultura, Alfred Costa, ha anunciat la recuperació del tapís floral que durant tants anys va formar part de la tradició i la història de la nostra ciutat. L'aposta per tornar a engalanar el Carrer Major amb aquest excepcional treball floral ha pogut dur-se a terme gràcies a la col·laboració permanent que existeix entre la mateixa delegació de Cultura del consistori i la principal entitat financera local, la Caixa Rural Torrent, que ha potenciat des del seu Fons Social nombroses activitats de caràcter lúdic, patrimonial i festiu.



Ismael Casabán, director de Caixa Rural, ha destacat que "la casualitat ha fet que l'entitat financera i la regidoria de Cultura estigueren treballant en paral·lel i sense saber-ho en aquesta mateixa proposta, la qual cosa ha facilitat aquest acord entre les parts per a fer més gran si cap a la festa grossa, com es coneix tradicionalment el Corpus". El regidor, Alfred Costa, ha assenyalat que “aquesta tradició, eliminada per l'anterior govern conservador, serà revitalitzada per a gaudi dels torrentinos i torrentinas malgrat el esquilmado pressupost en festes que es disposa. Solament la gestió responsable i el treball incansable per preservar quant ens identifica com a poble fa realitat aquests projectes” 

El Partit Popular va recuperar en la seua primera legislatura aquesta tradició floral fins a 2015, any en el qual no es va realitzar en coincidir amb l'acte de constitució del nou Ajuntament. El passat any tampoc es va realitzar aquest arranjament floral fins a aquest 2017 en i que es torna a recuperar. En la roda amb la premsa, el regidor, Alfred Costa, va fer responsable de l'eliminació d'esta tradició a la anterior "govern conservador", i ha destacat l'esforç que s'ha fet "malgrat el esquilmado pressupost en festes que es disposa. Solament la gestió responsable i el treball incansable per preservar quant ens identifica com a poble fa realitat aquests projectes”.

El tapís floral sobre el qual desfilaran la Moma, gegants, cabuts, pastorets, la magrana, la degollà, els cavallets i la custòdia, mesurarà aproximadament 40 metres i estarà situat des de la Casa de la Cultura fins al carrer de l'Església.. La construcció del tapís floral començarà a les 18.30 hores del diumenge perquè estiga llest en la tradicional processó del Corpus Christi. Com a novetat la construcció del tapís es gravarà per a realitzar un timelapse que arreplegue en vídeo  tot el procés.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.17.128.129

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.