Dissabte, 20 de Abril del 2024

Actualitzada Divendres, 19 de Abril del 2024 a les 13:17:30 hores

Edició Digital en valencià | Directora: Mamen Casabán Daries | Contacte: 627 604 169 - 687 284 697 Versió impresa
REDACCIÓN
Dimarts, 13 de Juny del 2017

El doctor torrentí José Morales obté la beca ITN-Marie Skłodowska-Curie

Les recerques seran dirigides cap a la detecció del dany cerebral fetal intrauterí en la mateixa línia de recerca per a la qual es va organitzar la carrera benèfica "9km, 9 mesos" a Torrent

El IIS La Fe i l'Ajuntament de Torrent van organitzar el passat mes de febrer la carrera '9 km 9 mesos' a benefici de la recerca sobre la prevenció del dany cerebral fetal en la qual 500 persones van participar en un gran esdeveniment solidari en el qual es van recaptar 3.602 euros per a aquesta fi en una jornada de solidaritat i esport. Es van celebrar dues carreres, una competitiva de 9 km i una marxa inclusiva i familiar de 4'5 km.

Va ser un moment clau per al camí del projecte de recerca del doctor torrentí José Morales Roselló, qui ara ha obtingut la prestigiosa ajuda ITN-Marie Skłodowska-Curie emmarcada dins del programa de finançament Horitzó 2020 de la Comissió Europea. Aquesta ajuda té un finançament total de quasi 4 milions d'euros. El projecte premiat es denomina iPlacenta i durarà quatre anys i serà coordinat des de la Universitat de Aston a Regne Unit en una plataforma conjunta de recerca en xarxa que reuneix a una vintena d'investigadors d'alt prestigi de diferents països de la Unió Europea.

Des del IIS La Fe, l'investigador i professor torrentí José Morales Roselló, realitzarà la seua recerca sobre la detecció del dany cerebral fetal intrauterí ocasionat per la restricció de creixement, relacionant diversos marcadors moleculars com els micro-RNA, amb la hemodinàmica Doppler fetal i el desenvolupament neurocognitiu postnatal. Es tracta de la segona ajuda ITN-Marie Skłodowska-Curie que rep el IIS La Fe i, gràcies al finançament concedit, es contractarà a un investigador o una investigadora predoctoral de qualsevol país pertanyent a la Unió Europea per a desenvolupar aquesta recerca sota la direcció del doctor Morales.

Comentari Comentar aquesta notícia
Comentar esta noticia

Normes de participació

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

Aquesta és l'opinió dels lectors, no la d'aquest mitjà.

La participació implica que ha llegit i accepta les Normes de Participació i Política de Privadesa

Normes de Participació

Política de privacitat

Per seguretat guardem la teua IP
3.145.111.183

Encara no hi ha comentaris

Potser també t'interesse...

Amb el teu compte registrat

Escriu el teu correu i t'enviarem un enllaç perquè escrigues una nova contrasenya.